ΑρχικήinetΒρες το email όποιου θες μέσω Gmail!

Βρες το email όποιου θες μέσω Gmail!

Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε τη δικτύωση μας πηγαίνοντας σε διάφορες εκδηλώσεις, γνωρίζοντας φίλους φίλων κλπ. Αλλά εν έτει 2016 μπορείς να χτίσεις μια σχέση μέσω email! Και ναι μιλάμε για την αμήχανη αλλά πολλές φορές εποικοδομητική πράξη να στέλνεις emails σε επαγγελματίες που δεν γνωρίζεις!

email

Το να πάρεις την πρωτοβουλία να στείλεις μηνύματα σε σημαντικούς ανθρώπους από τον κλάδο σου μπορεί να έχει μεγάλα οφέλη! Μπορείς να ζητήσεις συμβουλές, συνεργασίες με την εταιρία σου ή ακόμα και να αποκτήσεις την δουλειά των ονείρων σου με αυτό τον τρόπο!

Όποιος και αν είναι ο σκοπός δεν έχει και πολύ σημασία αν δεν έχετε το email αυτού του προσώπου. Γι’ αυτό και θα μοιραστούμε μαζί σας την στρατηγική “μαντεύω και επαληθεύω” για να σας βοηθήσουμε!

Εκ των προτέρων να σας πούμε ότι αυτή η τεχνική δεν δουλεύει αν ψάχνεις το email κάποιου διάσημου στο επίπεδο της Beyonce κι επίσης αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται στο Gmail.

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσεις το Rapportive, ένα extension που σου δείχνει ότι χρειάζεσαι για τις επαφές σου. Μόλις κατεβεί μπορείς να αρχίσεις να μαντεύεις πιθανές μορφές που μπορεί να έχει το email που χρειάζεσαι.

Για να το κάνεις αυτό πρέπει μόνο να ξέρεις το όνομα και το επίθετο αυτού που ψάχνεις και το domain της εταιρίας που δουλεύει. Έχοντας αυτές τις πληροφορίες μπορείς να ρυθμίσεις τα στοιχεία μέχρι να βρεις μια αληθινή διεύθυνση email.

Ας πούμε για παράδειγμα ότι θέλεις να συνδεθείς με τον Kevin Systrom, CEO και συνιδρυτή του Instagram.

Εδώ μπορείς να δεις μερικές δοκιμές που μπορείς να κάνεις (θυμήσου όσο μεγαλύτερη είναι η εταιρία τόσο πιο πιθανό το email να περιέχει και το όνομα και το επίθετο):

·      kevin@instagram.com

·      kevins@instagram.com

·      ksystrom@instagram.com

·      kevinsystrom@instagram.com

·      kevin.systrom@instagram.com

·      k.systrom@instagram.com

 

Με αυτούς τους συνδυασμούς μπορείς να ξεκινήσεις τη διαδικασία επαλήθευσης. Άνοιξε ένα καινούριο μήνυμα στο Gmail και βάλε μια πιθανή διεύθυνση στο email. Αν το προφίλ LinkedIn της επαφής εμφανιστεί στα δεξιά τότε συγχαρητήρια! Το email που μαντέψες υπάρχει και μπορείς να στείλεις μήνυμα!

17514

Και πως μπορείς να καταλάβεις αν το email δεν υπάρχει; Ας υποθέσουμε ότι έχω μαντέψει τη διεύθυνση ksystrom@instagram.com  και την έβαλα στον παραλήπτη. Όπως δείχνει και η εικόνα από κάτω δεν εμφανίζεται τίποτα στο Rapportive οπότε δεν υπάρχει.

17515

Φυσικά δεν είναι το domain κάθε εταιρίας τόσο απλό όσο το @instagram.com. Αν δεν βρίσκεις το email μετά από πολλούς συνδυασμούς με το όνομα και το επίθετο είναι πιθανό να κάνεις λάθος στο domain! Όταν αυτό συμβαίνει μπαίνω στο CrunchBase την πιο ολοκληρωμένη βάση δεδομένων στον κόσμο για δραστηριότητα εταιριών. Το CrunchBase σας δίνει το domain για οποιαδήποτε εταιρία θέλετε!

Φυσικά μην περιμένεις ότι θα πάρεις απάντηση σε όλα τα μηνύματα που θα στείλεις αλλά ποτέ δεν ξέρεις που θα σε βγάλει αυτή η διαδικασία!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS