ΑρχικήsecurityHacker αντιμετωπίζει 20 χρόνια φυλάκιση για συνεργασία με την ISIS

Hacker αντιμετωπίζει 20 χρόνια φυλάκιση για συνεργασία με την ISIS

hacker-pleads-guilty-to-giving-stolen-us-military-data-to-is_9zue-640-Hacker

20χρονος Hacker, ονόματι Ardit Ferizi (aka Th3Dir3ctorY) έχει καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκισης από δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο λόγος πίσω από την κατηγορία είναι ότι μοιράζεται προσωπικά στοιχεία 1300 ατόμων που συνδέονται με .gov και .mil διευθύνσεις σε ένα συνεργάτη της ISIS. Ο Hacker συνελήφθη στη Μαλαισία το περασμένο έτος, καθώς έχει χρεωθεί με ηλεκτρονική πειρατεία και τρομοκρατία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η καταγγελία που κατατέθηκε στο δικαστήριο Ανατολικής Περιφέρειας της Βιρτζίνια αναφέρει ότι ο Ferizi χρησιμοποιούσε το twitter του για να μοιραστεί παρανόμως προσωπικά στοιχεία χρηστών σε ένα μέλος της ISIL τον Απρίλιο του 2015. Η καταγγελία αναφέρει ότι η λίστα περιέχει περισσότερα από 1000 ονόματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος στο Twitter στις 11 Αυγούστου 2015.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, ο Ferizi δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει το κίνητρο των πράξεων του, όταν ρωτήθηκε άμεσα από την δικαστή Leonie Brinkema. «Νιώθω τόσο άσχημα για ό, τι έκανα», είπε. «Λυπάμαι πολύ για ό, τι έκανα, τρομάζοντας τους ανθρώπους.» Η συνήγορος υπεράσπισης Elizabeth Mullin υποστήριξε ότι «ήταν ένας ανόητος, άστοχος έφηβος που δεν ήξερε τι έκανε. Ποτέ δεν ενστερνίστηκε την ιδεολογία του ISIL.» Από την άλλη πλευρά, ο εισαγγελέας Brandon Van Grack δεν πείστηκε από τη συμπεριφορά του Ferizi. «Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου έχει θέσει επ ‘αόριστον τις ζωές των 1.300 στρατιωτικών μελών σε κίνδυνο.» Ο Grack υποστήριξε ότι ο Ferizi προωθούσε την προπαγάνδα του ISIS πριν δώσει τα στοιχεία στα μέλη της ισλαμικής ομάδας. Είχε επίσης επίγνωση του γεγονότος ότι οι πληροφορίες που μοιραζόταν επρόκειτο να καταλήξουν στα χέρια μιας τρομοκρατικής ομάδας. Η υπεράσπιση του Ferizi υποστήριξε επίσης ότι τα περισσότερα από τα στοιχεία που μοιράστηκε ήταν ήδη διαθέσιμα στις δημόσιες πλατφόρμες.

Τα στοιχεία του δικαστηρίου υπογραμμίζουν επίσης τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Ferizi στην παιδική του ηλικία. Ήταν 4, όταν οι σερβικές δυνάμεις υποχώρησαν μετά τις αεροπορικές επιδρομές του NATO. Γράμματα από την οικογένειά του, αποκαλύπτουν ότι ο πατέρας του απήχθη και ο θείος του, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου. Έχει επίσης χακάρει τις κυβερνητικές ιστοσελίδες του Κόσσοβου, αλλά δεν πήγε στη φυλακή. Η υπεράσπιση είπε ότι η ψυχική υγεία του Ferizi επιδεινώθηκε αφού μετακόμισε στη Μαλαισία για να σπουδάσει Cybersecurity και συνέχισε τις hacking δραστηριότητες.

Η υπεράσπιση ζήτησε 6 χρόνια ποινή για τις πράξεις του, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε την πρόθεση να προκαλέσει κακό και δεν ήταν υποστηρικτής του ISIS. Την Παρασκευή, το δικαστήριο καταδίκασε τον Ferizi σε 20 φυλάκιση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS