ΑρχικήHow ToΕπέκταση του Chrome κάνει σίγαση όλων των καρτελών που επιθυμείτε!

Επέκταση του Chrome κάνει σίγαση όλων των καρτελών που επιθυμείτε!

Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από τα βίντεο και τη μουσική που παίζουν αυτόματα όταν ανοίγουμε ένα site. Έτσι, έρχομαι απόψε να σας γνωρίσω  τη νέα επέκταση του Chrome που ονομάζεται  Silent Site Sound Blocker (επί του παρόντος σε public beta).

Οι Chrome και Firefox ήταν οι πρώτοι που πρόσθεσαν εικονίδια ήχου σε καρτέλες αναπαραγωγής ήχου ή βίντεο και στη συνέχεια, μας έδωσαν τη δυνατότητα να τα κάνουμε σίγαση. Ωστόσο, όλο αυτό εξακολουθεί να σου τρώει χρόνο και πραγματικά σε κουράζει καθώς όλοι χρησιμοποιούμε κατά βάση τον υπολογιστή για την αυτοματοποίηση των επαναλαμβανόμενων εργασιών. Θέλω να πω, γιατί να καθόμαστε να ψάχνουμε την καρτέλα με το εικονίδιο του ήχου για να πατήσουμε το mute, όταν μια επέκταση του Chrome μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά για μας; Αυτό ακριβώς είναι που που κάνει το Silent Site Sound Blocker.

Επέκταση του Chrome κάνει σίγαση όλων των καρτελών που επιθυμείτε!

Αφού εγκαταστήσετε την επέκταση από το Chrome Web Store, κάνει σίγαση αυτόματα κάθε καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησης σας, ακόμα και αν σε αυτή δεν παίζει κάποιο βίντεο.

Τώρα ας υποθέσουμε ότι μπήκατε σε μια ιστοσελίδα που προσπαθεί να κάνει αυτόματη αναπαραγωγή ήχου, είτε από ένα αρχείο ήχου είτε από ένα βίντεο. Ένα pop-up παράθυρο θα εμφανιστεί σε αυτή την ιστοσελίδα με τέσσερις χρωματιστές επιλογές:

  1. Να επιτρέπεται πάντα – Always Allow (whitelist site),
  2. Να επιτραπεί μία φορά – Allow Once (prompt again),
  3. Να απορριφθεί μία φορά – Reject Once (prompt again), ή
  4. Να μην επιτρέπεται ποτέ – Never Allow (blacklist site).

Επιλέξτε εκείνο που είναι το πιο κατάλληλο για σας και είστε έτοιμοι.

playaudio-pop-up

Το Silent Site Sound Blocker δεν έρχεται με κάποια προκαθορισμένη λίστα επιτρεπόμενων ιστοσελίδων, που σημαίνει ότι είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε τι θέλετε για κάθε site, τη στιγμή που αποκτάτε πρόσβαση σε αυτό. Αρχικά, θα πρέπει συνεχώς  να μπαίνετε σε αυτό το δίλημμα, αλλά με τον καιρό και η επέκταση αποθηκεύει τις προτιμήσεις σας, φεύγοντας ένα βάρος από πάνω σας. Η προεπιλογή είναι να κρατηθεί το site σε σίγαση, έτσι ώστε ποτέ να μην τρομάξετε από μια «έκρηξη» ήχου, τουλάχιστον όχι από κάποια που βγαίνει από τον Chrome.

whitelist-site

Αν ποτέ αποφασίσετε ότι θέλετε να αλλάξετε την κατάσταση μιας συγκεκριμένης ιστοσελίδας, αναζητήστε το μεγάλο εικονίδιο ήχου στο πρόγραμμα περιήγησής σας προς τα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέξτε την Whitelist site: επιλογή στο πάνω μέρος του μενού. Ακόμη και αν η επέκταση κάνει σίγαση τις καρτέλες σας οι καθιερωμένοι έλεγχοι ήχου θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αν χρειαστεί να κάνετε σίγαση ή να ενεργοποιήσετε τον ήχο σε μια καρτέλα άμεσα.

Το μενού της επέκτασης σας επιτρέπει, επίσης, να ορίσετε τις προτιμήσεις σας, αν δεν θέλετε να γίνεται σίγαση ήχου από προεπιλογή. Για να δείτε ολόκληρες τις black- και whitelists της επέκτασης, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές.

Αν το Silent Site Sound Blocker δεν λειτουργήσει σε εσάς, πληκτρολογήστε την παρακάτω γραμμή στη γραμμή διευθύνσεων: chrome://flags/#enable-tab-audio-muting. Αυτή είναι η επιλογή που δείχνει την καρτέλα σχετικά με τον έλεγχο του ήχου της καρτέλας. Κάντε κλικ στο Ενεργοποίηση και η επέκταση θα αρχίσει να δουλεύει. Ίσως χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον browser σας για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS