ΑρχικήinetQualcomm VR820: η αυτόνομη εικονική πραγματικότητα

Qualcomm VR820: η αυτόνομη εικονική πραγματικότητα

Qualcomm VR820: Σκέφτεστε να αγοράσετε συσκευή VR; Το HTC Vive κοστίζει 799 δολάρια, και το Oculus 599. Στη συνέχεια, θα πρέπει να έχετε έναν υπολογιστή με πολύ ισχυρή κάρτα γραφικών και μεγάλη μνήμη RAM, μόνο για να τροφοδοτήσετε τη συσκευή που μόλις αγοράσατε. Στη συνέχεια, θα πρέπει να έχετε και το λογισμικό που σκοπεύετε να τρέχει σε αυτό.

Μετά από όλα αυτά, πως θα σας φαινόταν αν υπήρχε μια αυτόνομη πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας;

Η Qualcomm έχει την λύση και ονομάζεται το VR820.Qualcomm VR820

Το Qualcomm VR820 χρησιμοποιεί τον ευρέως χρησιμοποιούμενο επεξεργαστή Snapdragon 820 SoC για να τροφοδοτήσει ένα eyetracker, ένα ανιχνευτή κίνησης με έξι άξονες, και ένα ζευγάρι AMOLED οθόνες των 1440 x 1440 pixels.

Η ανάλυση είναι υψηλότερη από αυτή που προσφέρεται από το Oculus Rift και το HTC Vive, αν τρέχει με βραδύτερο ρυθμό ανανέωσης (70Hz αντί για 90Hz).

Η Qualcomm ελπίζει ότι και άλλοι κατασκευαστές θα χρησιμοποιήσουν το VR820 ως σημείο εκκίνησης για να δημιουργήσουν τα δικές τους συσκευές VR κάνοντας εξοικονόμηση στις δαπάνες.

Το VR820 θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του έτους, και οι εμπορικές συσκευές θα ακολουθήσουν αργότερα το 2017.

Η Qualcomm αναφέρει ότι το κόστος θα είναι παρόμοιο με αυτή των “tablets υψηλότερης απόδοσης” δηλαδή από 300 έως 500 δολάρια.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS