ΑρχικήinetΕξερευνήστε και το Torrent The Galaxy στον Web Browser σας

Εξερευνήστε και το Torrent The Galaxy στον Web Browser σας

Το να ατενίζει κανείς τα αστέρια είναι μια χαλαρωτική εμπειρία, νομίζω για όλους. Ο προγραμματιστής από τη Μασαχουσέτη, Charlie Hoey έχει δημιουργήσει ένα 3D προσομοιωτή περίπου 2 εκατομμυρίων αστεριών από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον ESA Gaia δορυφόρο και τα φέρνει στον web browser μας. Ο 3D χάρτης αστέρων διαθέτει τις ακριβείς θέσεις όλων των αστεριών. Ο Hoey, επίσης, εργάζεται πάνω σε μια VR-έκδοση του χάρτη των αστεριών του.

Το λεγόμενο Torrenting δεν σχετίζεται με το μοίρασμα και τη λήψη πειρατικών πραγμάτων όλη την ώρα. Υπάρχουν και κάποια ευφυή μυαλά που ξέρουν πώς να κάνουν την καλύτερη δυνατή χρήση τέτοιων καλών τεχνολογιών, τις οποίες έχουμε στη διάθεσή μας.

Έτσι, τι θα λέγατε να βλέπετε τα αστέρια χρησιμοποιώντας το torrent δίκτυο; Μπορείτε να επισκεφθείτε τον 3D χάρτη, που ο Charlie Hoey φιλοξενεί στο WebTorrent. Ο Hoey έχει δημιουργήσει ένα WebVR enabled 3D χάρτη αστεριών από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τον Gaia δορυφόρο του European Space Agency (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος).

Εξερευνήστε και το Torrent The Galaxy στον Web Browser σας

Κατάφερε να πάρει την σωστή 3D τοποθέτηση περίπου 2 εκατομμυρίων αστεριών (2.026.095 για να είμαστε ακριβείς). Ωστόσο, αυτό είναι μόνο μια μικρή ποσότητα των δεδομένων που συλλέχθηκαν από το Gaia. Επιπλέον, ήταν σε θέση να συρρικνώσει το μέγεθος των δεδομένων από εκατοντάδες GBs (από CSV αρχεία) σε μόλις 24 MB στο WebTorrent.

Μπορείτε να περάσετε ένα σημαντικά μεγάλο χρονικό διάστημα στον χάρτη αστέρων του Hoey, περνώντας και κάνοντας ζουμ ανάμεσα σε εκατομμύρια αστέρια από τον web browser σας. «Απ’ όσο γνωρίζω, αυτή είναι η πρώτη real-time 3D προσομοίωση των δεδομένων από το Gaia project, αν και άλλοι WebGL οραματιστές αστρονομικών στοιχείων έχουν έρθει σε επαφή στο παρελθόν», είπε στο TF.

Χρησιμοποίησε το WebTorrent γιατί αν το δημιούργημά του γίνει viral, θα είναι δύσκολο γι’ αυτόν να διαχειριστεί βαριά κυκλοφορία και να πληρώνει χρήματα γι’ αυτό. Η torrent πλατφόρμα κάνει τους καταναλωτές τους διανομείς των δεδομένων. Φέρνοντάς το στον Web browser είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα και διευκολύνει την διαδικασία πρόσβασης.

Ο Hoey εργάζεται και πάνω σε ένα νέο VR experience project που ονομάζεται Up There. Αυτό θα φέρει τους ανθρώπους ένα βήμα πιο κοντά στο πώς να παρατηρούν τον Γαλαξία μας. Πρόκειται για μια προσομοίωση δεδομένων που επιτρέπει την αλληλεπίδραση με 1.00.000 αστέρια σε 3D.

Χρησιμοποιώντας την Galactic Query Console, θα είστε σε θέση να φιλτράρετε και να ταξινομήσετε τα αστέρια με τον τρόπο που θέλετε. Αγγίζοντας ένα μεμονωμένο αστέρι, θα σας γνωστοποιηθούν κάποιες σχετικές πληροφορίες με αυτό. Το Up There μπορεί να είναι διαθέσιμο κάποια στιγμή στις αρχές του 2017 στο HTC Vive που ακολουθείται από το Oculus Rift.

Ρίξτε μια ματιά στο Gaia 3D star map του Charlie Hoey και να εξερευνήσετε τα αστέρια. Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε το Medium post του για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς δημιούργησε την 3D προσομοίωση.

Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο της Up There VR εμπειρίας:

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS