ΑρχικήαπόψειςΔεν θα το σώσω στη δισκέτα μην επιμένεις! Ιστορίες από τις επάλξεις!

Δεν θα το σώσω στη δισκέτα μην επιμένεις! Ιστορίες από τις επάλξεις!

δισκέτα

Δεν θα το σώσω στη δισκέτα μην επιμένεις! Ιστορίες από τις επάλξεις!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αντικρίσατε δισκέτα 1.44; Σας έχει λείψει καθόλου;

Φίλες και φίλοι ακολουθεί μια από τις κορυφαίες ιστορίες που έχουμε λάβει από εμπόλεμη ζώνη στα ΙΤ χαρακώματα γνωστής εταιρείας. Πρόκειται για τον αέναο πόλεμο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αγάπης και μίσους, ηλιθιότητας αλλά και απόλυτης βλακείας, ισοπεδώνοντας για ακόμη μια φορά κάθε ίχνος κοινής λογικής και οδηγώντας στα όρια παράκρουσης τον φίλο, συνάδελφο, εργάτη και μαχητή στις επάλξεις της πληροφορικής.

Φυσικά αν θέλετε να εισακουστούν και οι δικές σας προσευχές για θάνατο σε όποιον καθυστερημένο δεν κατανοεί ότι δεν φταίει ο υπολογιστής αν χάλασε το DVD-ROM επειδή πήγες να σφηνώσεις δισκέτα 1,44 για floppy που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσες για σουβέρ, μπορείτε να στείλετε τις ιστορίες σας στο info@secnews.gr

Σκάει τηλέφωνο από την HR manager επειδή αδυνατούσε να αποθηκεύσει ένα αρχείο pdf στον υπολογιστή της. Καταλαβαίνω ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο αρχείο που το Adobe Reader δεν σε αφήνει να αποθηκεύσεις ή απλά είναι κλειδωμένο για οποιαδήποτε χρήση πέρα από ανάγνωση. Έπεσα εντελώς έξω. Ήταν ένα απλό αρχείο το οποίο μόλις είχε σκαναριστεί από την πολύπειρη και καθόλα καταρτισμένη HR manager της εταιρείας μας.

δισκέτα

Πηγαίνω κοντά στον υπολογιστή της και παρατηρώ ότι το αρχείο είναι ακόμη ανοιχτό. Και για να σας βάλω λίγο καλύτερα στο κλίμα, στο σύστημα που χρησιμοποιούμε, όταν σκανάρεις ένα αρχείο by default στο στέλνει στο email για να μην ιδρώνεις με πολλά πολλά. Σίγουρα επομένως θα μπορούσε απλά να το κάνει drag-n-drop στο Desktop της, αλλά για κάποιο λόγο δεν της είχε καν περάσει από το μυαλό. Εφόσον είχε ανοιχτό το αρχείο στον υπολογιστή της, της λέω απλά πατήστε save στο εικονίδιο και μετά επιλέξτε αποθήκευση στο desktop σας. Απλά αρνήθηκε! «Όχι!» μου λέει «αν ήθελα να το σώσω σε δισκέτα θα το είχα κάνει μόνο μου δεν θα σε φώναζα να έρθεις. Θέλω απλά να το σώσω στο Desktop μου». Παίρνω βαθιά ανάσα και της εξηγώ ότι πατώντας το εικονίδιο save, το οποίο έχει όντως μια δισκέτα ως ένδειξη, ΔΕΝ θα το σώσει απαραίτητα σε δισκέτα που πλέον ΔΕΝ χρησιμοποιούμε ούτως ή άλλως, αλλά όπου επιλέξει η ίδια… ακόμη και στο Desktop. Συνέχισε να διαφωνεί και να μου επισημαίνει ότι η ύπαρξη του εικονιδίου της δισκέτας κάτι άλλο σημαίνει! Συνέχιζα να της λέω να με εμπιστευθεί και να πατήσει στο εικονίδιο. Συνέχισε να αρνείται κατηγορηματικά. Έλεγε ότι δεν καταλαβαίνω τι προσπαθεί να κάνει και κακώς δεν κάλεσε κάποιον άλλο που να τα πιάνει πιο γρήγορα. Συνέχισα να της λέω να πατήσει το @$%^@* εικονίδιο! Προσφέρθηκα μάλιστα να το πατήσω εγώ για εκείνη. ΟΧΙ!. Επέμενε κατηγορηματικά. Μου είπε μάλιστα ότι θέλει να το κάνει εκείνη και όχι εγώ γιατί αλλιώς πως θα μάθει; Είχε εκνευριστεί πλέον μαζί μου και είχε σηκώσει και τον τόνο της φωνής της, επιμένοντας ότι κάνω λάθος. Είχε εκνευριστεί ΑΥΤΗ μαζί μου επαναλαμβάνω.

Τελικά πήρε το χέρι της για λίγο από το ποντίκι το οποίο και άρπαξα αμέσως και πάτησα save. Αμέσως εμφανίστηκε το παράθυρο το οποίο και ζητούσε επιβεβαίωση για να σώσει το αρχείο στο Desktop της.

Η αντίδρασή της ήταν «Ώχ!»

Καλοί μου άνθρωποι τα χάπια μου παρακαλώ!

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS