ΑρχικήinetΠλαστικά μπουκάλια φέρνουν φως στα φτωχότερα μέρη του κόσμου

Πλαστικά μπουκάλια φέρνουν φως στα φτωχότερα μέρη του κόσμου

2016%2f10%2f20%2f13%2fdatenntopic-00_01_17_13-still003-1fad2-μπουκάλια-πλαστικά

Ένα έργο με την ονομασία «Liter of Light» ελπίζει να φέρει το φως σε μέρη που το χρειάζονται περισσότερο, με τη χρήση DIY φωτιστικών φτιαγμένων από πλαστικά μπουκάλια.

Μία από τις άμεσες επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, όπως ο τυφώνας που προκάλεσε πρόσφατα τον όλεθρο στην Αϊτή, είναι ότι συχνά ακολουθείται από το σκοτάδι. Χρειάζονται μήνες για ενίσχυση, και σε αυτή την περίπτωση στο φως, για να φτάσει στα πιο απομακρυσμένα μέρη.

Σε καθημερινή βάση, πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν το απόλυτο σκοτάδι ή στην καλύτερη περίπτωση το αμυδρό φως των κεριών ή των λαμπών κηροζίνης, των οποίων οι καπνοί είναι δηλητηριώδης.

Ένα έργο ανοικτού κώδικα που ονομάζεται «Liter of Light» προσπαθεί να το αλλάξει αυτό, χρησιμοποιώντας πλαστικά μπουκάλια για να φτιάξουν απλά ηλιακά φώτα.

Πως λειτουργεί

Τα πλαστικά μπουκάλια γεμίζονται με νερό και χλωρίνη, η οποία εξαλείφει τη μούχλα για να μην πρασινίσει το νερό. Τα μπουκάλια στη συνέχεια τοποθετούνται στις στέγες των σπιτιών και αρχίζουν να εργάζονται ως ένας καθρέφτης στην οροφή, που διαθλά το φως σε 360 μοίρες και προσφέροντας μια λάμπα φυσικού φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το έργο προσφέρει στη συνέχεια τα εξαρτήματα που απαιτούνται για να γίνουν τα απλά ηλιακά φώτα για τις γυναίκες και τους διδάσκει πώς να τα συγκεντρώσουν. Το έργο δανείζει τα εξαρτήματα στους ντόπιους, που τα ξεπληρώνουν τη στιγμή που θα ξεκινήσουν να κερδίζουν χρήματα από την πώληση των λαμπτήρων.

Πριν από τρία χρόνια το «Liter of Light» φώτιζε μόνο δωμάτια και σπίτια. Τώρα σχεδιάζεται να φωτίσει ολόκληρα χωριά, δημιουργώντας συστήματα δημόσιου φωτισμού που χρησιμοποιούν φθηνές και βιώσιμες ηλιακές μεθόδους ενέργειες. Περισσότερα από 650.000 από αυτά τα φώτα είναι ήδη σε περίπου 20 χώρες.

Πόσο κοστίζει το πρόγραμμα

Μία κλασική ηλιακή λάμπα από πλαστικό μπουκάλι κοστίζει περίπου $ 3. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε μία λάμπα κηροζίνης ώστε να είναι εφοδιασμένη με ένα ηλιακό φωτιστικό για περίπου $ 5. Οι λάμπες του δρόμου κοστίζουν περίπου $ 25 έως $ 30. Οι πιο δυνατές λάμπες πωλούνται για $ 60. Αυτές σε σύγκριση με άλλα φώτα ηλιακής ενέργειας, τα οποία κοστίζουν περίπου $ 1.000, αυτά είναι πολύ προσιτά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS