ΑρχικήinetΕίναι ασφαλές να χρησιμοποιούμε άλλο φορτιστή Laptop

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιούμε άλλο φορτιστή Laptop

dell-laptop-charger-φορτιστή

Ένας φορτιστής ή «τροφοδοτικό» είναι η ψυχή του Laptop σας. Χωρίς φορτιστή, ο υπολογιστής σας είναι άχρηστος. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν ξεχάσετε το φορτιστή σας στο σπίτι όταν είστε κάπου έξω. Ή όταν χαλάει και ο νέος φορτιστής θα φτάσει σε μία εβδομάδα.

Αυτές είναι μερικές δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει κάθε χρήστης φορητού υπολογιστή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να δανειστείτε το φορτιστή κάποιου φίλου σας ή να χρησιμοποιήσετε έναν παλιό.

Μήπως όμως χρησιμοποιώντας έναν τέτοιο φορτιστή δημιουργηθούν προβλήματα; Μήπως ένας φορτιστής διαφορετικής ισχύος και διαφορετικής μάρκας βλάψει τη συσκευή σας; Είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε ένα τροφοδοτικό με διαφορετική διαμόρφωση; Αυτά είναι μερικά ερωτήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες φορητών υπολογιστών και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε παρακάτω.

Ένα τροφοδοτικό μετατρέπει ουσιαστικά την κανονική τοπική ηλεκτρική τάση εισόδου (110-120 Volts στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στις περισσότερες άλλες περιοχές 220-240 Volts) σε DC εξόδου που τρέχει στις ηλεκτρονικές συσκευές μας. Οι πιο σημαντικές λεπτομέρειες για να προσέξετε είναι η τάση και το ρεύμα. Η τάση μετράται σε βολτ (V) και το ρεύμα σε αμπέρ (Α).

Ο άλλος σημαντικός όρος που πρέπει να γνωρίζετε είναι η πολικότητα. Για την απευθείας τάση, υπάρχει ένας θετικός (+) και ένας αρνητικός πόλος (-). Για έναν προσαρμογέα το θετικό βύσμα πρέπει να ζευγαρώσει με αρνητική υποδοχή ή το αντίστροφο.

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να ταιριάξετε είναι το βύσμα. Διαφορετικοί κατασκευαστές laptop κατασκευάζουν διαφορετικό τύπο συνδέσμων, για να είναι σε θέση να εμπορεύονται τους φορτιστές τους και άλλα αξεσουάρ.

Έτσι, εάν ο φορτιστής σας έχει χαλάσει ή τον έχετε ξεχάσει στο σπίτι, αυτά είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, όταν χρησιμοποιείτε το φορτιστή ενός φίλου σας.

-Η υποδοχή θα πρέπει να είναι η ίδια. Πρέπει να ελέγξετε αν το μέγεθος και το σχήμα του βύσματος στο μετασχηματιστή ρεύματος ταιριάζει με την υποδοχή του laptop σας.

-Μόλις βρείτε ένα φορτιστή που ταιριάζει με το σχήμα και το μέγεθος σύνδεσης, πρέπει να ελέγξετε την τάση και την πολικότητα. Εάν έχετε ξεχάσει τον φορτιστή σας στο σπίτι ή κάπου αλλού, μπορείτε να βρείτε τις ακριβείς προδιαγραφές του τροφοδοτικού σας από το internet.

-Βεβαιωθείτε ότι ο φορτιστής του φίλου σας έχει ίσο ή μεγαλύτερο Amps.

-Αν έχετε βρει ένα τροφοδοτικό που ταιριάζει στα παραπάνω τρία σημεία, δε θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα με τη χρήση του. Θυμηθείτε, χρησιμοποιώντας ένα φορτιστή με λάθος τάση, μπορεί ενδεχομένως να βλάψετε το laptop σας. Αυτό συνήθως προκαλείται από υπερβολικά υψηλή τάση. Αλλά χρησιμοποιώντας κάποιο με πολύ υψηλό ρεύμα δεν θα βλάψετε το laptop σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS