ΑρχικήinetΌλοι κάνουν λάθος, ακόμα και το Bing Predicts!

Όλοι κάνουν λάθος, ακόμα και το Bing Predicts!

Το  Bing Predicts, η εφαρμογή προβλέψεων της Microsoft, για πρώτη φορά απογοήτευσε το κοινό της εφόσον δεν προέβλεψε την νίκη του Donald Trump στις εκλογές του 2016. Το Bing έχει εκδώσει πολλές φορές στο παρελθόν επιτυχημένα αποτελέσματα για τις εκδηλώσεις , τα αθλητικά παιχνίδια ή τα βραβεία ταινιών αλλά στη περίπτωση των εκλογών έδωσε πιθανότητα 10% στον Donald Trump για απόκτηση της προεδρίας.

Bing

Το 10% είχε τεράστια απόκλιση από το τελικό αποτέλεσμα και όλοι αναρωτιούνται γιατί η Microsoft έπεσε τόσο έξω. Η εταιρεία ανέφερε πως το Βing Predicts βασίζεται σε διαδικτυακές τάσεις οι οποίες μεταβάλλονται συχνά και πόσο μάλλον στη περίπτωση των εκλογών που αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο και απρόβλεπτο γεγονός. Πιο συγκεκριμένα , η εφαρμογή βασίστηκε σε διαδικτυακές αναζητήσεις , αναρτήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σε αναφορές τρίτων πηγών. Οι ενδείξεις άλλαζαν κάθε λεπτό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει ένα σαφές αποτέλεσμα.

Πολλοί ήταν αυτοί που απογοητεύτηκαν από τα λανθασμένα αποτελέσματα του Βing Predicts και θεώρησαν αδικαιολόγητη την τόσο μεγάλη απόκλιση από την τελική έκβαση των εκλογών. Η Microsoft δεν ήταν η μόνη που έπεσε στην παγίδα της παραπλάνησης των ενδείξεων καθώς στην Αμερική οι περισσότερες εκλογικές κάλπες προέβλεπαν την Hillary Clinton ως νέα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Της Αμερικής.

Η αποτυχία προβλέψεων πιθανότατα να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες. Συγκεκριμένα, οι υποστηρικτές του Donald Trump ίσως να μην εξέφρασαν δημόσια την γνώμη τους ή να παραπλάνησαν με τις δημοσιεύσεις τους τα μηχανήματα προβλέψεων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά αποδείχτηκε η ανακρίβεια των μηχανημάτων πρόβλεψης με το Βing Predicts δεν αποτελεί εξαίρεση.

bing

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS