ΑρχικήinetΗ νίκη του Trump έριξε το site μετανάστευσης του Καναδά!

Η νίκη του Trump έριξε το site μετανάστευσης του Καναδά!

Ο Donald Trump ψηφίστηκε ως ο Αμερικάνικος Πρόεδρος την Τετάρτη (9 Νοεμβρίου) και η άμεση συνέπεια της κατάστασης ήταν η καναδική σελίδα μετανάστευσης να κρασάρει λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας  εμφανίζοντας το μήνυμα “500 – Internal server error”.

canada-trump-hed-2016

Φαίνεται ότι όχι μόνο οι celebrities αλλά και πολλοί Αμερικάνοι πολίτες σχεδιάζουν να φύγουν μετά την προεδρία του Drump. Ο μεγιστάνας προκάλεσε σύγχυση στις δημοσκοπήσεις που προέβλεπαν ότι θα χάσει από την Χίλαρι Κλίντον.

«Η επίσημη ιστοσελίδα για  ‘Citizenship and Immigration Canada’ έγινε απρόσιτη για τους επισκέπτες κατά την διάρκεια της προεκλογικής ψηφοφορίας των ΗΠΑ , ως αποτέλεσμα της μεγάλης επισκεψιμότητας» δήλωσε η Lisa Filipps εκπρόσωπος του οργανισμού Μετανάστευσης, Προσφύγων και Ιθαγένειας Καναδά.

Η μετανάστευση στον Καναδά περιλαμβάνει το να κάνεις αίτηση για μόνιμη παραμονή στην χώρα. Το επίσημο website του Καναδά προσφέρει συνήθως τρόπους να απευθυνθούν είτε για να ζήσουν είτε για να γίνουν πολίτες της χώρας. Όμως οι άνθρωποι που είχαν πρόσβαση στην ιστοσελίδα σε εκείνο το χρονικό σημείο μπορούσαν να δουν μόνο το loading της σελίδας χωρίς την κατάλληλη πρόσβαση.

” Οι Shared Services του Καναδά εργάστηκαν όλη την νύχτα και συνεχίζουν να εργάζονται για να επιλύσουν το ζήτημα και να εξασφαλίσουν ότι η σελίδα θα είναι διαθέσιμη για τους χρήστες το συντομότερο δυνατόν” δήλωσε ο εκπρόσωπος. Το website αποκαταστάθηκε το πρωί αλλά «έτρεχε» με αργούς ρυθμούς και όπως είναι λογικό το πρόβλημα σχολιάστηκε ευρέως στα social media.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι είχε άμεση σχέση με τις εκλογές αλλά με δεδομένη την επιμονή πολλών Αμερικανών, σε κάθε κύκλο εκλογών, να θέλουν να κινηθούν βόρεια σε περίπτωση δυσμενούς έκβασης, δεν είναι και πολύ δύσκολο να υποθέσουμε ότι κάποιοι (στην περίπτωση μας αρκετοί) αποκαρδιωμένοι ψηφοφόροι άρχισαν να κάνουν εξερεύνηση για τις επιλογές τους. Μια παρόμοια βιασύνη για έξοδο από την χώρα παρατηρήθηκε και στο Ηνωμένο Βασίλειο στον απόηχο των γενικών εκλογών του 2015 και στην ψηφοφορία για το  Brexit το φετινό καλοκαίρι.

Ο Καναδάς έχει επαινεθεί για την λήψη προσφύγων από διάφορες χώρες κατά τους τελευταίους μήνες. Η κυβέρνηση έχει τρέξει μια εκστρατεία για να καλωσορίσει τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από την πόλεμο στην Συρία για παράδειγμα.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS