ΑρχικήrapidalertDonald Trump: Νούμερο ένα keyword σε hacking campaigns!

Donald Trump: Νούμερο ένα keyword σε hacking campaigns!

Donald Trump

Donald Trump: Νούμερο ένα keyword σε hacking campaigns!

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο κακόβουλοι χρήστες να εκμεταλλεύονται ειδήσεις επικαιρότητας για να ενορχηστρώνουν hacking campaigns σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ακόμη ένα γεγονός παγκόσμιας απήχησης εκμεταλλεύονται διαδικτυακοί εισβολείς με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα και πληροφορίες από ανυποψίαστους χρήστες, και φυσικά δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεκμετάλλευτη την πρωτοκαθεδρία του Donald Trump στις πρόσφατες εκλογές των ΗΠΑ.

Τις τελευταίες ημέρες η είδηση ότι ο Donald Trump είναι ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αναφέρεται παντού, το Facebook και το Twitter έχουν γεμίσει από posts που αναφέρουν το συγκεκριμένο γεγονός καθώς και όλες οι εφημερίδες και τα περιοδικά παγκοσμίως.

Οι hackers συνήθως δημιουργούν μια δημοσίευση με ενσωματωμένο link (που υποτίθεται ότι οδηγεί σε σχετικό άρθρο συνήθως ενός εκ των κορυφαίων ειδησεογραφικών πρακτορείων) στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα e-mail το οποίο φέρει ως τίτλο «Donald Trump – The New President of the USA» και φυσικά περιέχει ένα μολυσμένο PDF αρχείο που έχει ως σκοπό να εγκατασταθεί σε υπολογιστικά συστήματα ανυποψίαστων χρηστών.

Κατά πάσα πιθανότητα το 90% των χρηστών που το βλέπουν, ειδικά των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, θα το ανοίξουν. Το συνημμένο αρχείο όμως θα μπορούσε να κρύβει οτιδήποτε, όπως κάποιο προϊόν το οποίο οι hackers επιθυμούν να προωθήσουν, ή ακόμα χειρότερα ένα κακόβουλο λογισμικό.

Φυσικά δεν είναι ο μόνος τρόπος εξαπάτησης αλλά καλό είναι να προσέχουμε τους συνδέσμους που ακολουθούμε και τα e-mail που ανοίγουμε και να μην εμπιστευόμαστε ούτε τα προτεινόμενα από τους φίλους μας links, αν δεν τα έχουμε ελέγξει πρωτίστως.

Κατά καιρούς χρησιμοποιούνται παρόμοιες μέθοδοι για την εξαπάτηση χρηστών με γεγονότα που διαδραματίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελούν κορυφαίες ειδήσεις όπως η δολοφονία του Osama bin Laden και ο θάνατος του Michael Jackson που είχαν συγκλονίσει την υφήλιο.

Ας μην ξεχνάμε επίσης και τους κακόβουλους χρήστες που εκμεταλλεύτηκαν τον θάνατο της Amy Winehouse πριν από μερικούς μήνες και ακόμη πιο πρόσφατα τον θάνατο του Steve Jobs.

Θα πρέπει πάντοτε να είμαστε αρκετά προσεκτικοί, ειδικότερα όταν πρόκειται για γεγονότα παγκόσμιας απήχησης.

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS