ΑρχικήsecurityΕταιρεία hacking ισχυρίζεται ότι μπορεί να χακάρει και τα iPhone

Εταιρεία hacking ισχυρίζεται ότι μπορεί να χακάρει και τα iPhone

Αν είστε ενημερωμένος σχετικά με οποιεσδήποτε εξελίξεις της Apple σίγουρα θα έχετε ακούσει για την Cellebrite, μια Ισραηλινή εταιρεία που φαίνεται να είχε σχέση με τις προσπάθειες του FBI να εισχωρήσει μέσα στο iPhone που είχε χρησιμοποιηθεί από έναν από τους σκοπευτές του San Bernardino.

cellebrite-iPhone

Η Cellebrite σε αυτό το σημείο είναι η εταιρεία πίσω από το πιο προηγμένο λογισμικό hacking για smartphones εκεί έξω, χωρίς να έχει σημασία η μάρκα, το μοντέλο ή το σύστημα ασφαλείας που χρησιμοποιείται για να μπλοκάρει την πρόσβαση στα δεδομένα, και πρόσφατα απέδειξε πόσο εύκολο είναι για αυτήν να χακάρει ένα τηλέφωνο.

Οι ερευνητές ασφαλείας του Cellebrite χάκαραν ένα LG G4 που έτρεχε την τελευταία έκδοση του Android σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα, καταφέρνοντας να έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες, καθώς και την τοποθεσία και τον χρόνο για κάθε αρχείο. Στην συνέχεια εξήγαγαν όλες τις φωτογραφίες από το τηλέφωνο και τις πέρασαν σε ένα υπολογιστή, και το ίδιο πράγμα ήταν δυνατό για οποιαδήποτε δεδομένα ή αρχεία στην συσκευή.

Η Cellebrite εξηγεί ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση σχεδόν στα πάντα μέσα στο τηλέφωνο σας και δεν περιορίζονται μόνο σε αρχεία. Για παράδειγμα, ο Leeor Ben-Peretz, ένα από τα κορυφαία στελέχη της εταιρείας, υποστηρίζει ότι η εταιρεία μπορεί να ανακτήσει τα μηνύματα που έχετε διαγράψει πριν από πολλά χρόνια, ακόμη κι αν δεν εμφανίζονται πλέον στην συσκευή.

«Σε ορισμένες συσκευές ακόμη κι αν διαμορφώσετε την συσκευή και εσείς πιστεύεται ότι τα δεδομένα διαγράφονται, ένα σημαντικό μέρος της εξακολουθεί να υπάρχει» δήλωσε ο Ben-Peretz.

Είναι αυτό ανησυχητικό? Είναι σίγουρα, ειδικά αφού πολλές εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης της Apple, παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στην αγορά ως σχεδόν hackerproof και ισχυρίζονται ότι επενδύουν εκατομμύρια δολάρια για να κάνει τα τηλέφωνα σας ασφαλή.

Αλλά η Cellebrite λέει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ανησυχείτε για αυτό, αφού συμβαίνει κατά κύριο λόγο σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για να χακάρουν iPhone που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Η εταιρεία πιστεύεται ότι ήταν μια από τις εταιρείες που συμμετείχαν στην περίπτωση του San Bernardino iPhone, του iPhone ενός εγκληματία δηλαδή ο οποίος φαίνεται να είχε λάβει μέρος σε εγκληματικές ενέργειες. Στο συγκεκριμένο περιστατικό το FBI ζήτησε από την Apple να χακάρει το τηλέφωνο του εγκληματία και εκείνη αρνήθηκε οπότε το FBI φαίνεται να έψαξε άλλες εναλλακτικές για να το καταφέρει.

«Οι iOS συσκευές έχουν ισχυρούς μηχανισμούς ασφαλείας που μας προσφέρουν μια μεγάλη πρόκληση, αλλά εάν κάποιος μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση και να προσφέρει μια λύση, θα γίνει σίγουρα μέλος της Cellebrite», δήλωσε η εταιρεία.

Οπότε την επόμενη φορά που θα καυχηθείτε ότι το τηλέφωνο σας δεν μπορεί να χακαριστεί, απλά σκεφτείτε ότι υπάρχει πάντα κάποιος εκεί έξω που μπορεί να σας αποδείξει το αντίθετο…

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS