ΑρχικήsecurityΕπίθεση hacking στο σύστημα διαμετακόμισης (MUNI) του Σαν Φρανσίσκο

Επίθεση hacking στο σύστημα διαμετακόμισης (MUNI) του Σαν Φρανσίσκο

Το σύστημα διαμετακόμισης του Σαν Φρανσίσκο (MUNI) δέχτηκε πρόσφατα επίθεση ransomware με αποτέλεσμα να μολυνθούν με κακόβουλο λογισμικό όλα τα εσωτερικά συστήματα. Ο κακόβουλος ιός ήταν σε θέση να μολύνει οποιοδήποτε σύστημα ήταν ευάλωτο και απ’ ότι φαίνεται  ο SFMTA σταθμός ήταν αρκετά εύκολος στόχος. Ο hacker απαίτησε από το MUNI να πληρώσει 100 Bitcoin ($ 73.000) σε αντάλλαγμα για την απομάκρυνση του κακόβουλου λογισμικού και την αποκατάσταση της πλήρους λειτουργικότητας της υπηρεσίας.MUNI

Σύμφωνα με αναφορές, ο hacker Andy Saoils αποκάλυψε ότι οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο αγνόησαν το αίτημα του και έτσι τώρα απειλεί να διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα της υπηρεσίας με λεπτομέρειες σχετικά με τους πελάτες, τις συμβάσεις και τους εργαζομένους. Ο πολυσυζητημένος hacker σε δήλωση του τόνισε ότι ο λόγος απειλής της εταιρείας είναι για να τους αφυπνίσει να κάνουν καλύτερα την δουλεία τους και να αποδείξει στο κοινό ότι το κράτος και το MUNI δεν φροντίζουν σωστά για την ασφάλεια των δεδομένων τους. Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι έχει υπό έλεγχο ορισμένους υπολογιστές και ότι το ransomware μπορεί να  μολύνει αυτόματα τα άλλα συστήματα του δικτύου.

Από την άλλη, οι υπάλληλοι του MUNI δεν έχουν βγάλει ακόμα κάποια ανακοίνωση επί του θέματος. Τα συστήματα MUNI εργάζονται κανονικά στην πλειονότητα των σταθμών, αλλά χωρίς επίσημες δηλώσεις από τους αξιωματούχους της υπηρεσίας διαμετακόμισης ενώ δεν είναι ακόμα σαφές  κατά πόσο το κακόβουλο λογισμικό έχει αφαιρεθεί πλήρως. Προς υπεράσπιση τους ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να επηρεάστηκαν από την παραβίαση. Μόνη επίπτωση της επίθεσης ήταν η δωρεάν μεταφορά για όλους από την υπηρεσία MUNI κατά την διάρκεια της παραβίασης.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS