ΑρχικήinetΗ Microsoft επενδύει πλέον στο hardware

Η Microsoft επενδύει πλέον στο hardware

Ο πρώην CEO της Microsoft, Steve Ballmer, σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι ο κολοσσός πλέον θα στρέψει όλη του την προσοχή στο hardware, τακτική που πολύ πιθανόν να αποδειχθεί κερδοφόρα. Η Micrοsoft φανερά ικανοποιημένη με την πορεία του Surface κρίνει αρκετά ελπιδοφόρα για ένα πετυχημένο μέλλον την ουσιαστικότερη ενασχόληση με το hardware.hardware-microsoft

Το πρώτο Surface μοντέλο κυκλοφόρησε όταν ο Steve Ballmer τελούσε ακόμα Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας αλλά η συσκευή απέτυχε στην αγορά ζημιώνοντας κατά πολύ την Microsοft. O κολοσσός δεν εγκαταλείπει την ιδέα του και το 2013 αποφασίζει αν κυκλοφορήσει μια νέα σειρά συσκευών Surface που τροφοδοτούνταν από Windows 8.1 και μετά την επιτυχία του πρώτου πείραματος συνειδητοποιεί ότι πρέπει να εστιάσει αποκλειστικά σε συσκευές Surface που υποστηρίζουν πλήρως τα Windows.

Πλέον η σειρά Surface περιλαμβάνει συν της άλλης και φορητούς υπολογιστές (Surfaec Book), all-in-one υπολογιστές (Surface Studio) καθώς και πολλά αξεσουάρ όπως το Surface Pen, το Surface Dial και τα Surface ποντίκια και πληκτρολόγια.

Ο Steve Ballmer υπογραμμίζει ότι η εταιρεία ήξερε εξ αρχής ότι το δυνατό σημείο της είναι το hardware και αυτό αποδείχτηκε μέσω των Surface συσκευών που κυκλοφόρησε μετέπειτα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν η Micrοsoft είχε ασχοληθεί αρκετά με τις κονσόλες Xbox χωρίς όμως να αποτελούν το βασικό πυρήνα κατασκευής της.

Παρόλο που η σειρά Surface φαίνεται να δικαίωσε την εταιρεία δεν συμβαίνει το ίδιο και με την σειρά κινητών τηλεφώνων. Σύμφωνα με φήμες η Micrοsoft ετοιμάζεται να εγκαταλείψει εξολοκλήρου την νέα σειρά Lumia και να στρέψει την προσοχή της στην δημιουργία ενός Surface Phone.Microsoft

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS