ΑρχικήinetΠώς Oculus και 3D εκτυπωτές επεξεργάζονται ψηφιακό πηλό

Πώς Oculus και 3D εκτυπωτές επεξεργάζονται ψηφιακό πηλό

https-%2f%2fblueprint-api-production-s3-Oculus

Τώρα που επιτέλους έχουμε τους Touch ελεγκτές του Oculus Rift, το VR gaming θα γίνει ακόμα πιο διαδραστικό.

Ωστόσο, με βάση ένα βίντεο που κυκλοφόρησε η Oculus τη Δευτέρα, η καλύτερη χρήση της αφής του ελεγκτή μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι το Medium, ένα εργαλείο λογισμικού από την Oculus που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε με ψηφιακό πηλό σε εικονική πραγματικότητα.

Στο βίντεο, βλέπουμε πρώτα ένα χρήστη που σκιαγραφεί την ιδέα του, χρησιμοποιώντας ένα Apple Pencil στο iPad Pro. Στη συνέχεια, ο χρήστης παίρνει την έννοια από αυτό το σκίτσο και την αναπλάθει στο Medium, κατασκευάζοντας έναν 3D χαρακτήρα σε VR χρησιμοποιώντας στρώματα, φωτιστικά εφέ και εργαλεία σφραγίδας.

Αργότερα, ο χρήστης αποθηκεύει το χαρακτήρα σε μια συλλογή μοντέλων στο Medium 3D, κατεβάζει ένα αρχείο, και έπειτα εκτυπώνει τη δημιουργία του με ένα πρότυπο 3D εκτυπωτή (ένα δυναμικό παρόμοιο με αυτό που προσφέρει σήμερα το Sketchfab.)

hq720

Και αντί για ένα εργαλείο τέχνης VR όπως το Tilt Brush της Google για το HTC Vive, το οποίο παραδίδει ως επί το πλείστον ένα τραχύ (αν και εξαιρετικό) σκίτσο ιδεών και στοιχείων, το Medium φαίνεται ότι σχεδιάζει πιο λεία, πιο ελεγχόμενες εικόνες και σχήματα, με αποτέλεσμα τα 3D μοντέλα που φαίνονται πιο ολοκληρωμένα και έτοιμα για χρήση.

Με λίγα λόγια, φαίνεται σαν κάποιος να πήρε μια βασική έκδοση του Autodesk Maya και του Photoshop και να τα μετέφερε σε VR, δυνητικά προσφέροντας μια ριζική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι 3D καλλιτέχνες θα εργαστούν στο μέλλον.

Το Oculus μας έδωσε μία πρώιμη ματιά στο Medium πριν από λίγους μήνες, αλλά αυτή η τελευταία δοκιμαστική έκδοση είναι πολύ πιο λεπτομερής και πειστική.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ακριβώς πόσο πρωτοποριακό αυτό το εργαλείο είναι χωρίς πλήρη έλεγχο, αλλά αν το βίντεο είναι αντάξιο των υποσχέσεών της, η Tilt Brush μπορεί να έχει μόλις ξεπεραστεί. Το Medium είναι τώρα διαθέσιμο στο App Store του Oculus για $ 29.99.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS