ΑρχικήHow ToDebloat PowerShell scripts για τα Windows 10

Debloat PowerShell scripts για τα Windows 10

Τα Debloat Windows 10 είναι μια συλλογή από Powershell scripts που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μπλοκάρουν, να απενεργοποιήσουν, να τροποποιήσουν, ή να βελτιστοποιήσουν διάφορα χαρακτηριστικά του λειτουργικού Windows 10 που ίσως τα βρίσκετε ενοχλητικά, ή περιττά.

Προειδοποίηση: Αυτά τα scripts δεν έχουν λειτουργίες αναίρεσης. Ο προγραμματιστής προτείνει να τα τρέξετε σε μια νέα εγκατάσταση του Windows 10. Προτείνουμε να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του συστήματος σας πριν από την εκτέλεσή τους, ώστε να μπορείτε να το επαναφέρετε αν κάτι πάει στραβά.

Αν δεν εμπιστεύεστε τον προγραμματιστή, μπορείτε να ανοίξετε οποιοδήποτε από αυτά τα Powershell scripts με ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου ή απευθείας στο GitHub για να μάθετε τι κάνουν λεπτομερώς.Powershell scripts

Ας δούμε τι κάνουν τα εννέα scripts που μπορείτε να βρείτε στο GitHub:

Αποκλεισμός τηλεμετρίας: Προσθέτει μια λίστα domains που χρησιμοποιούνται για να λαμβάνουν δεδομένα τηλεμετρίας στο αρχείο hosts και εμποδίζει την πρόσβαση. Επιπλέον, ορίζει το Allow Telemetry στην τιμή 0 μπλοκάροντας διάφορες IPs τηλεμετρίας χρησιμοποιώντας το τείχος προστασίας.
Απενεργοποίηση Υπηρεσιών: Απενεργοποιεί αρκετές υπηρεσίες, όπως την υπηρεσία Διαγνωστικής Παρακολούθησης, τα geolocation services, το Remote Registry και τις συναφείς υπηρεσίες του Xbox Live.
Απενεργοποιεί το Windows Defender: Απενεργοποιεί τα καθήκοντα του Windows Defender, και θέτει πολλές τιμές μητρώου (Registry values).
Experimental Unfuckery (δεν θα το μεταφράσουμε): Αφαιρεί εφαρμογές του συστήματος, όπως Feedback, Contact Support, BioEnrollment και άλλες.
Φτιάχνει τις Ρυθμίσεις απορρήτου: Ορίζει αρκετές αξίες στο μητρώο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Βελτιστοποίηση της διεπαφής του χρήστη: Και πάλι, τροποποιώντας τις τιμές μητρώου αλλάζει την οπτική, και την προσβασιμότητα σε διάφορα χαρακτηριστικά.

Απενεργοποίηση του Windows Update: Απενεργοποιεί την αυτόματη λήψη και εγκατάσταση των ενημερώσεων των Windows, απενεργοποιεί το μήνυμα “υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις” και τον αυτόματο οδηγό ενημερώσεων.
Αφαιρεί τις Προεπιλεγμένες Εφαρμογές: Καταργεί την πλειοψηφία των εφαρμογών που έρχονται πακέτο με το Windows 10.
Αφαιρεί το OneDrive: Απενεργοποιεί το OneDrive, και σβήνει τα ίχνη του από το σύστημα.

Για να τρέξετε τα scripts θα χρειαστεί να ανοίξετε το PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή:

Πληκτρολογήστε PowerShell στην αναζήτηση, δεξί κλικ στο εικονίδιο και “άνοιγμα σαν διαχειριστής.”
Τρέξτε την εντολή Set-ExecutionPolicy Unrestricted πρώτα για να μπορείτε να τρέξετε τα Powershell scripts. Επιλέξτε Y (από το Yes).Powershell scripts
Τρέξτε οποιοδήποτε από τα scripts με την εντολή ./όνομα_scipt.ps1 από τον φάκελο του τα αποθηκεύσατε.
Μόλις τελειώσετε, τρέξτε το Set-ExecutionPolicy Restricted, για να επιστρέψετε στην προκαθορισμένη πολιτική.

Κατεβάστε τα Powershell scripts

https://github.com/W4RH4WK/Debloat-Windows-10

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS