ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Δεν θα είσαι ποτέ ξανά μόνος σου στο αμάξι!

Microsoft: Δεν θα είσαι ποτέ ξανά μόνος σου στο αμάξι!

Η Microsoft και η Nissan αναμένεται να ανακοινώσουν μια νέα εταιρική σχέση αργότερα αυτή τη βδομάδα στην έκθεση CES, καθώς οι δύο εταιρείες εργάζονται σε ένα έργο που τελικά υποτίθεται θα φέρει την Cortana στα αυτοκίνητα.

Microsoft

Οι προσπάθειες της Microsoft να επεκταθεί στην αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι ακριβώς νέο, καθώς η εταιρεία έχει διερευνήσει διάφορους τρόπους για να το κάνει, και τώρα μοιάζει με μια συνεργασία με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan να είναι πολύ κοντά στο να κάνει ψηφιακό βοηθό την Cortana πίσω από το τιμόνι.

Η Cortana, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο Windows Phone, αλλά τώρα είναι διαθέσιμη στους υπολογιστές Windows 10, καθώς πιθανότατα θα προσφέρεται σε επιλεγμένα μοντέλα της Nissan ως ένα τρόπο για να εκτελέσει μια σειρά από εργασίες hands-free.

Η Nissan έχει δημοσιεύσει ένα τρέιλερ από το τι φαίνεται να γίνει στην μεγάλη ανακοίνωση που έχει προγραμματιστεί στις 5 Ιανουαρίου στο CES, όταν η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει το επίσημο ντεμπούτο της Cortana στο αυτοκίνητο.

Σε ότι αφορά τις δυνατότητες που προσφέρονται από την ψηφιακή βοηθό πίσω από το τιμόνι, δεν υπάρχουν πολλά γνωστά σε αυτό το σημείο, αλλά πιστεύεται ότι η Cortana θα είναι σε θέση να εκτελέσει σκέψεις όπως φωνητικές κλήσεις, κρατήσεις, ρυθμίσεις υπενθυμίσεων και τον έλεγχο του συστήματος πλοήγησης με παρόμοιο τρόπο σαν κι αυτό που κάνει σε ένα PC.

Φέρνοντας την Cortana και άλλες υπηρεσίες στα αυτοκίνητα είναι μέρος των προσπαθειών της Microsoft στο να κατακτήσει την αγορά του αυτοκινήτου, διότι σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές την Apple και την Google, ο γίγαντας των λογισμικών δεν σχεδιάζει να αναπτύξει αυτοκίνητα ή αυτό-οδηγούμενα οχήματα.

Πλήρεις πληροφορίες σχετικά με την συνεργασία της Microsoft με τη Nissan, συμπεριλαμβανομένης της νέας ενσωμάτωσης Cortana σε οχήματα που κατασκευάζονται από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, θα ανακοινωθούν στις 5 Ιανουαρίου στην CES.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS