ΑρχικήHow ToΣαρώστε έγγραφα και σώστε τα σε PDF στο Android

Σαρώστε έγγραφα και σώστε τα σε PDF στο Android

Πως να σαρώστε εύκολα με τηλέφωνο Android ένα έγγραφο και να το αποθηκεύσετε σε μορφή pdf χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Google Drive.

Android

Τα smartphones έχουν ενσωματωμένο προηγμένο λογισμικό αναγνώρισης εικόνας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσετε για τη σάρωση εγγράφων σε υψηλή ανάλυση. Υπάρχει μια πληθώρα Android εφαρμογών που διαθέτουν την ικανότητα να σαρώσετε τα έγγραφά σας σε μορφή PDF, αλλά μπορεί είτε να απαιτούν χρήματα ή να επιβαρύνονται από διαφημίσεις. Ευτυχώς δεν χρειάζεστε να κατεβάζεστε κάποιο από αυτά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η Android συσκευή σας και η εφαρμογή Google Drive. Ας δούμε πως.

Προτού ξεκινήσετε τη σάρωση
Καταρχάς ανοίξτε την εφαρμογή Google Drive και να ορίστε ένα φάκελο όπου θέλετε να αποθηκεύονται οι σαρώσεις σας. Μόλις επιλέξετε το φάκελο της επιλογής σας, κοιτάξτε στη κάτω δεξιά μέρος της οθόνης. Εκεί θα δείτε ένα στρογγυλό κουμπί με το σύμβολο “+” . Πατώντας το πλήκτρο αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου. Σε αυτό το παράθυρο θα δείτε ένα εικονίδιο κάμερας με τη λέξη “Σαρώση” (Scan) από κάτω. Η χρήση του θα ανοίξει αυτόματα την κάμερα στο Android τηλέφωνό σας.

Σάρωση του εγγράφου σας
Μόλις ανοίξει η κάμερα στη συσκευή σας, απλά πατήστε το κουμπί του κλείστρου για να σαρώσετε το έγγραφο που επιθυμείτε. Πριν όμως το κάνετε δείτε μερικές συμβουλές για να πάρετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από την σάρωση.

Πρώτα, τοποθετήστε το έγγραφό σας σε αντίθετου χρώματος επιφάνεια. Με άλλα λόγια, αν έχετε ένα λευκό έγγραφο, προσπαθήστε να το τοποθετήσετε σε σκούρο φόντο. Αυτό θα καταστήσει ευκολότερο για το σαρωτή να βρει τις άκρες του εγγράφου σας.

Δεύτερον, προσπαθήστε να τοποθετήσετε την κάμερα ακριβώς πάνω από το έγγραφο. Αυτό θα οδηγήσει σε καθαρότερες άκρες και μια καλύτερη συνολική σάρωση.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε άπλετο φως. Ο επαρκής φωτισμός θα ελαχιστοποιήσει τις σκιές και να αυξήσει την ποιότητα της σάρωσης.

Ρύθμιση της σάρωσης σας
Αφού πατήσετε το κουμπί του κλείστρου, ο σαρωτής θα φορτώσει μια προεπισκόπηση του εγγράφου σας. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να περικόψετε το έγγραφο. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα (η προεπιλογή είναι μαύρο και άσπρο), καθώς και να περιστρέψετε το έγγραφο, εάν χρειάζεται.

Εάν θέλετε να σαρώσετε πολλές σελίδες στο ίδιο έγγραφο, πατήστε το σύμβολο “+” (συν) στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης.

Εάν θέλετε να σαρώσετε ξανά το έγγραφό σας τότε πατήστε το κουμπί στη μέση (με το αριστερόστροφο βέλος). Αν είστε ευχαριστημένοι με τη σάρωση, πατήστε το σημάδι επιλογής στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Το σαρωμένο έγγραφο θα αποθηκευτεί και θα συγχρονιστεί στο Google Drive ως αρχείο PDF.

Πλεονεκτήματα της σάρωσης με το Google Drive
Υπάρχουν μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα όταν χρησιμοποιείτε το Google Drive για σάρωση. Κατ ‘αρχάς, το σαρωμένο έγγραφο είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή που έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή Google Drive, καθώς και από οποιοδήποτε web browser. Επιπλέον, δεδομένου ότι η σάρωση έχει συγχρονιστεί στο δίσκο σας, έχετε αυτόματα ένα cloud-based αντίγραφο ασφαλείας κάθε φορά που σαρώνετε ένα έγγραφο. Τέλος, όλες οι σαρώσεις στο Google Drive δέχονται αναζήτηση, που σημαίνει ότι μπορείτε να ανακτήσετε σαρώσεις αναζητώντας λέξεις-κλειδιά που εμφανίζονται στα έγγραφά σας.

Προσθέστε μια συντόμευση σάρωσης στην αρχική σας οθόνη
Εάν χρησιμοποιείτε την σάρωση συχνά μπορείτε να προσθέσετε μια συντόμευση για την λειτουργία σάρωσης μέσω του Google Drive, απευθείας στην αρχική οθόνη σας. Για να δημιουργήσετε μια συντόμευση, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Πηγαίνετε στα γραφικά στοιχεία της συσκευής σας (widget).
  • Εντοπίστε το στοιχείο “Σάρωση Drive” (widget Drive Scan).
  • Πατήστε παρατεταμένα το γραφικό στοιχείο και σείρτε το σε μία θέση στην αρχική οθόνη σας.
  • Όταν το γραφικό στοιχείο βρεθεί εκεί που θέλετε, αφήστε το να τοποθετηθεί.
  • Μπορείτε να επιλέξετε έναν υπάρχον φάκελο για να αποθηκεύσετε τα έγγραφα ή να δημιουργήσετε ένα νέο. Το widget σάρωσης θα εμφανίσει το όνομα του φακέλου που έχετε επιλέξει.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS