ΑρχικήinetΠοια είναι η κορυφαία εταιρεία για το 2016;

Ποια είναι η κορυφαία εταιρεία για το 2016;

Η Boston Consulting Group (BCG) που εδρεύει στις ΗΠΑ, κυκλοφόρησε πρόσφατα τον κατάλογο με τις 50 πιο καινοτόμες εταιρείες παγκοσμίως για το 2016. Η BCG πρόκειται για μια κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία που διεξάγει τέτοιου τύπου έρευνες τα τελευταία έντεκα χρόνια.

Στα πλαίσια της έρευνας ρωτήθηκαν πάνω από 1.500 ανώτερα στελέχη από διαφορετικές χώρες και επαγγελματικούς κλάδους και το αποτέλεσμα κρίνει νικητή την Apple, η οποία διατηρεί την κορυφαία θέση για εντέκατη συνεχή χρονιά. Την δεύτερη θέση για το 2016 κατέχει η Google.

«Πρόκειται για μια εταιρεία που στελεχώνεται από ευφυέστατα άτομα με στρατηγικές ικανότητες. Μπορούν να εξετάσουν έξυπνα τις εξωτερικές ιδέες και να τις εισάγουν σωστά στο εσωτερικό.» αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα. Από αυτή την δήλωση μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η Apple, η Google, η Tesla Motors και η Microsoft έχουν καταφέρει να βρουν στρατηγική ισορροπία με βασικό συστατικό της επιτυχίας τους την καινοτομία.

Δεν είναι να απορεί βέβαια κανείς με την επιτυχία της Apple καθώς πέρσι επένδυσε 10 δις εκατομμύρια στην έρευνα και την ανάπτυξη. Τα στοιχεία επίσης δείχνουν ότι η εταιρεία μπορεί να κατακτήσει την πρώτη θέση και το 2017 εφόσον το νέο iPhone 8 θα φέρει καινοτομικά χαρακτηριστικά και εκτιμιέται να αποτελέσει το καλύτερο σε πωλήσεις iPhone.

H Samsung αν και ξόδεψε περισσότερα στην έρευνα και την ανάπτυξη (13 δις εκατομμύρια) βρέθηκε στην 7η θέση καθώς οι παράγοντες αξιολόγησης είναι πολλοί και διαφορετικοί. Αξιοσημείωτη είναι η επιτυχία του Facebook που φέτος ανέβηκε από την 19η θέση στην 9η.

Στην λίστα με τις 50 πιο καινοτόμες εταιρείες του 2016  οι 34 ανήκουν στις ΗΠΑ, 10 στην Ευρώπη και 6 στην Ασία. 2016

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS