ΑρχικήsecurityΚινδυνεύουν τα προσωπικά στοιχειά σας στη ιστοσελίδα των McDonald's!

Κινδυνεύουν τα προσωπικά στοιχειά σας στη ιστοσελίδα των McDonald’s!

Αν έχετε εγγραφεί σε έναν λογαριασμό της ιστοσελίδας McDonald’s για να κάνετε ηλεκτρονικά τις παραγγελίες σας σας ενημερώνουμε ότι πολύ εύκολα μπορεί να παραβιαστεί ο λογαριασμός αυτός λόγω μιας ευπάθειας που επιτρέπει στον εισβολέα να κλέψει τον κωδικό πρόσβασης σας.ιστοσελίδα

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός μηχανικός λογισμικού, Tijme Gommers, ανακάλυψε ένα ελάττωμα ασφαλείας στην ιστοσελίδα των McDonald’s που μπορεί να αξιοποιηθεί από hackers αποκτώντας έτσι πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

Η ιστοσελίδα McDonald’s αποθηκεύει τις πληροφορίες χρήστη σε cookies κάθε φορά που κάνετε log in για να μην χρειάζεται να επαναλαμβάνετε συνέχεια την διαδικασία. Όσοι όμως από εσάς δεν έχετε προεπιλέξει αυτή τη δυνατότητα είστε ασφαλείς.

Ο ερευνητής ασφαλείας εξηγεί πως μπορεί αυτή η ευπάθεια να εκθέσει τους χρήστες και ποιες πληροφορίες κινδυνεύουν. «Εξαιτίας της ευπάθειας μπορούν να κλέψουν και να αποκρυπτογραφήσουν τον κωδικό πρόσβασης αλλά και  το όνομα, την διεύθυνση και τα στοιχεία επικοινωνίας σας.» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το χειρότερο της υπόθεσης όμως είναι άλλο. Η McDonald’s έχει ενημερωθεί σχετικά με την ευπάθεια αλλά την έχει αγνοήσει εντελώς εφόσον δεν έχει κυκλοφορήσει καμία επιδιόρθωση. Εφόσον η ευπάθεια βρίσκεται ακόμα στην ιστοσελίδα ο Tijme Gommers αποφάσισε να την αποκαλύψει με στόχο την θορύβηση της εταιρείας.

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για την ώρα είναι να αποφύγετε να αποθηκεύετε τα στοιχεία σας στην ιστοσελίδα καθώς και να μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλές διαφορετικές υπηρεσίες. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι hackers να εκμεταλλευτούν και άλλους λογαριασμούς σας μέσω των κλεμμένων στοιχείων.

Ελπίζουμε τα McDonald’s θα δράσουν άμεσα για την επίλυση του προβλήματος καθώς σε αντίθετη περίπτωση σίγουρα θα επιδράσει αρνητικά στην γνώμη των καταναλωτών της.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS