ΑρχικήsecurityΤο NATO δέχεται 500 επιθέσεις hacking το μήνα!

Το NATO δέχεται 500 επιθέσεις hacking το μήνα!

Το NATO αποτελεί στόχο για πολλούς hackers παγκοσμίως καθώς σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα δέχεται κάθε μήνα κατά μέσο όρο 500 επιθέσεις.NATO

Ο Oana Lungescu, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, δήλωσε στο CNN ότι σημειώνεται αύξηση περίπου 60% του αριθμού των επιθέσεων το 2016 σε σχέση με το 2015. Συνήθως, η ταυτότητα των εισβολέων είναι δύσκολο να προσδιοριστεί παρόλο που γίνονται άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό τους. Αναμφίβολα, οι ξένες κυβερνήσεις, οι εγκληματίες και οι τρομοκράτες αποτελούν πιθανή προέλευση των επιθέσεων αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς ο υποψήφιος που κερδίζει με διαφορά είναι τα αντίπαλα έθνη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΝΑΤΟ ξέρει πώς να διαχειριστεί την κατάσταση. Συγκεκριμένα, στα μέσα του 2016 προειδοποίησε του hackers ότι αν επιδιώξουν και άλλες επιθέσεις θα έχουν να αντιμετωπίσουν την απάντηση του συνόλου της συμμαχίας στο πλαίσιο του “Article V”, το σύμφωνο της αμοιβαίας άμυνας. «Έχουμε αποφασίσει στην επόμενη διαδικτυακή επίθεση να ανταποδώσουμε με παρόμοιο τρόπο όλο το σύνολο της συμμαχίας ενωμένο» προειδοποίησε ο Jens Stoltenberg. Συνεχίζοντας ο κύριος Stoltenberg τόνισε ότι λαμβάνουν πολύ σοβαρά τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο τους και τις αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο που θα έκαναν σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης.

Σύμφωνα με φήμες η Ρωσία είναι η πιθανή χώρα που κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις αυτές μια τακτική που ακολούθησε και στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης του 2016. Δεδομένου αυτού οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις βρίσκονται σε επιφυλακή για μελλοντικές επιθέσεις από την ρωσική πλευρά κατά την διάρκεια των δικών τους εκλογικών αναμετρήσεων.

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες αυτές υποστηρίζοντας πως όχι απλά δεν είναι ο θύτης αλλά είναι το θύμα παρόμοιων επιθέσεων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS