ΑρχικήinetVivaldi στη Microsoft: Σταματήστε να κλέβετε ανταγωνιστείτε επί της ουσίας

Vivaldi στη Microsoft: Σταματήστε να κλέβετε ανταγωνιστείτε επί της ουσίας

Η Microsoft επικρίνεται συχνά για την επαναφορά των προεπιλεγμένων εφαρμογών στα Windows 10 μετά από νέες ενημερώσεις του OS. Σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του προγράμματος περιήγησης Vivaldi Jon von Tetzchner αποφάσισε να δημοσιεύσει άλλη μια καταγγελία για την ανάρμοστη συμπεριφορά της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο von Tetzchner αναφέρει ότι η Microsoft προωθεί με πάρα πολύ επιθετικό το πρόγραμμα περιήγησης Edge στα Windows 10, κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο στους χρήστες χρησιμοποιήσουν browser τρίτων.microsoft

Ο von Tetzchner εξηγεί ότι η Microsoft επαναφέρει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης μετά από κάθε ενημέρωση των Windows 10. Ο CEO του Vivaldi συνεχίζοντας αναφέρει ότι η επαναφορά του προγράμματος περιήγησης που επιθυμεί ο χρήστης δεν είναι τόσο εύκολη, και οι αρχάριοι θα μπορούσε να δυσκολευτούν πάρα πολύ για να το κάνουν.

Ο von Tetzchner ανέφερε μάλιστα και ένα περιστατικό που συνέβη σε έναν με ένα 72χρονο του οποίου το πρόγραμμα περιήγησης άλλαξε σε Microsoft Edge μετά την αναβάθμιση από Windows 8 σε Windows 10.

“Καταλαβαίνω ότι η Microsoft ασχολείται πολύ με τον Edge γιατί τον χρησιμοποιούν ελάχιστοι, αλλά αντί να αναπτύξει ένα καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης, αναγκάζει τους χρήστες να τον χρησιμοποιούν,” αναφέρει ο Tezchner.

Συνεχίζοντας αναφέρει ξανά ότι καταλαβαίνει τον αγώνα της Micrοsoft να πλασάρει τον Edge σε όσο περισσότερους μπορεί, αλλά τονίζει ότι το να αναγκάζει τους χρήστες με ένα τέτοιο επιθετικό τρόπο δεν είναι η σωστή λύση.

“Πρέπει να δεχτούμε ότι ορισμένοι χρήστες προτιμούν λογισμικό που δημιουργήθηκε από άλλες εταιρείες. Είναι ευθύνη μας να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους χρήστες. Η απογύμνωση της ικανότητας επιλογής των χρηστών περιορίζει την πρόοδο. Αυτό που πρέπει να μας οδηγεί είναι η ανάπτυξη μεγάλων προϊόντων.”

Πραγματικά η Micrοsoft φέρεται να συνεχίζει να χρησιμοποιεί πολύ επιθετικές πρακτικές προώθησης των προϊόντων της, και εκτός από την καταγγελία του Tetzchner έχουμε παρατηρήσει όλοι ότι η εταιρεία εμφανίζει αναδυόμενα παράθυρα δεξιά στην επιφάνεια εργασίας που προσπαθούν να πείσουν τους χρήστες να δοκιμάσουν την εφαρμογή.

von Tetzchner:

“Ήρθε η ώρα να κάνουμε το σωστό. Σταματήστε να κλέβετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής του χρήστη και ανταγωνιστείτε επί της ουσίας.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS