ΑρχικήsecurityFreedom Hosting II hacked διέρρευσαν δεδομένα παιδικής πορνογραφίας

Freedom Hosting II hacked διέρρευσαν δεδομένα παιδικής πορνογραφίας

Πριν από δύο ημέρες, μια ομάδα hackers κατάφερε να παραβιάσει servers του Freedom Hosting II μια δημοφιλή υπηρεσία web hosting του DarkWeb.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι hackers δεν ήταν ικανοποιημένοι μόνο με την αντικατάσταση 10.613 ιστοσελίδων με μία που ανέφερε “Hello, Freedom Hosting II, you have been hacked” αλλά υπέκλεψαν και τις βάσεις δεδομένων της υπηρεσίας Web Hosting.

Όλα τα δεδομένα κυκλοφορούν ήδη online.Freedom Hosting II hacked

Σύμφωνα με τον Troy Hunt, ο οποίος διευθύνει τη δημοφιλή υπηρεσία Have I Been Pwned?, το data dump συμπεριλαμβάνει στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από 381.000 χρήστες.

Δεδομένου δε ότι το Freedom Hosting II ήταν πολύ δημοφιλής υπηρεσία σε όσους εμπλέκονται στη δημιουργία και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, πολλές από τις διευθύνσεις  αλλά και τα ίδια τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μάλλον θα “κάψουν” πολύ κόσμο.Freedom Hosting II hacked

Σχεδόν το 21 τοις εκατό από αυτές τις διευθύνσεις υπήρχαν και σε προηγούμενες παραβάσεις που έχουν περάσει στη βάση δεδομένων του Have I Been Pwned υποδηλώνοντας ότι πολλές από αυτές είναι πραγματικές διευθύνσεις που κάποιοι χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.

Σε ένα tweet ο Troy Hunt, δήλωσε ότι υπάρχουν και “χιλιάδες” διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε .gov, και πρόσθεσε ότι “το πόσες είναι πραγματικές και για τι σκοπούς έχουν χρησιμοποιηθεί αυτό είναι ένα άλλο θέμα.”

Εκτός από τα στοιχεία του χρήστη, η διαρροή περιέχει επίσης αντίγραφα ασφαλείας των ιστοσελίδων, που πολλά από αυτά χρησιμοποιούσαν δωρεάν συστήματα περιεχομένου όπως το WordPress και το PHPBB. Σύμφωνα με τον Hunt, σχεδόν οι μισές ιστοσελίδες που υπάρχουν στα δεδομένα που διέρρευσαν φέρεται να περιέχουν παράνομο περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.

Το υπόλοιπο περιεχόμενο, είναι πλαστογραφημένες ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται για phishing, hacking forums, προσωπικά blogs και υπηρεσίες μεσεγγύησης Bitcoin.

Σύμφωνα με τον Hunt, τα δεδομένα που διέρρευσαν από το Freedom Hosting II είναι σχεδόν βέβαιο ότι βρίσκεται και στα χέρια των αρχών επιβολής του νόμου. Έτσι φαίνεται αναπόφευκτο ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, κάποιοι θα ακούσουν χτύπημα στην πόρτα τους.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS