ΑρχικήUpdatesOpera 44 Browser: έρχεται με υποστήριξη για το νέο Touch Bar της...

Opera 44 Browser: έρχεται με υποστήριξη για το νέο Touch Bar της Apple

O Opera 44 που έχει προωθηθεί στο κανάλι beta, έρχεται με υποστήριξη για το νέο Touch Bar της Apple που είναι αποκλειστικά διαθέσιμο για την νέα γενιά MacBook Pro.

Opera

Με την υποστήριξη Touch Bar, ο Opera browser μπορεί να φέρει μερικά από τα βασικά χειριστήρια δεξιά στο πληκτρολόγιο του νέου MacBook Pro, ενισχύοντας την περιήγηση, ειδικά δουλεύοντας σε πλήρη οθόνη. Όταν τρέχει το πρόγραμμα περιήγησης σε λειτουργία πλήρους οθόνης, πλήκτρα όπως τα home, back και tabs δεν εμφανίζονται πλέον, αλλά χάρη στην υποστήριξη Touch Bar οι χρήστες μπορούν να πάρουν όλες αυτές τις επιλογές δεξιά στο πληκτρολόγιο.

Σε σύγκριση με το Safari της Apple, η οποία υποστηρίζει προφανώς το Touch Bar ήδη, o Opera αντικαθιστά τις μικρογραφίες της ιστοσελίδας με καρτέλες με χρωματική κωδικοποίηση, το οποίο θα βοηθήσει τους χρήστες να καταλάβουν ποια σελίδα είναι ποια εύκολα.

Επιπλέον, η Opera 44 έρχεται με μια νέα Credential Management API, ένα χαρακτηριστικό που ενισχύει την ασφάλεια και δίνει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο πάνω από τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης για τις ιστοσελίδες που φορτώνει.

Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει πολλά γνωστά ζητήματα και είναι απολύτως εντάξει με δεδομένο το γεγονός ότι είναι ακόμη σε δοκιμαστική έκδοση. Για παράδειγμα οι χρήστες Mac θα πάρετε μια πιο σκούρα tab bar, καμία αναζήτηση switcher σε ιδιωτική αναπτυσσόμενη λειτουργία και ένα σπασμένο animation στη γραμμή σελιδοδεικτών.

Φυσικά, όλα αυτά υποτίθεται ότι θα πρέπει να διορθωθούν πριν κυκλοφορήσει η τελική έκδοση αλλά εν τω μεταξύ μπορείτε να κατεβάσετε το Opera beta για Windows, Linux και Mac χρησιμοποιώντας αυτά τα links.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS