ΑρχικήUpdatesΚαταργείται η υποστήριξη 32-bit εφαρμογών στο App Store

Καταργείται η υποστήριξη 32-bit εφαρμογών στο App Store

H Sensor Tower πραγματοποίηση πρόσφατα μια έρευνα σχετικά με την υπόθεση ότι η επόμενη μεγάλη ενημέρωση iOS της Apple θα μπορούσε να αφαιρέσει την υποστήριξη 32-bit. Αυτό ουσιαστικά θα σήμαινε ότι σχεδόν  200.000 εφαρμογές από το App Store θα καθίστατο άνευ αντικειμένου.App Store

Συγκεκριμένα, η Sensor Tower αποκάλυψε ότι περίπου το 8% του συνόλου των εφαρμογών στο App Store  θα επηρεαστούν από μια πιθανή κατάργηση της υποστήριξης 32-bit σε iOS 11. Αυτή η ενέργεια πιθανότατα να γίνει πραγματικότητα αν λάβουμε υπόψη μας το μήνυμα που εμφανίστηκε πρόσφατα στη πρώτη  beta έκδοση του iOS 10.3, προειδοποιώντας ότι 32-bit εφαρμογές δεν θα υποστηρίζονται από τις μελλοντικές εκδόσεις του iOS. Να σημειώσουμε ότι σε παλαιότερη αναφορά η Apple προειδοποίησε ότι οι 32-bit εφαρμογές θα μπορούσαν να επιβραδύνουν μια συσκευή.

Ωστόσο, ο αριθμός των εφαρμογών που επηρεάστηκαν από αυτή την ενέργεια θα μπορούσε να είναι υψηλότερος δεδομένου ότι η μελέτη βασίζεται σε εφαρμογές που υποβλήθηκαν πριν το Σεπτέμβριο του 2013 όταν κυκλοφόρησε το iPhone 5S που δεν έχει δεχτεί καμία ενημέρωση έκτοτε.

Το iPhone 5s είναι η πρώτη iOS συσκευή που περιλάμβανε 64-bit επεξεργαστή αλλά αργότερα  η Apple απαίτησε νέες εφαρμογές που θα προσφέρουν υποστήριξη  64-bit ενώ τον Ιούνιο του 2015 η εταιρεία απαίτησε ενημερώσεις των εφαρμογών για την υποστήριξη  64-bit.

Αν λοιπόν η Apple ήθελε να καταργήσει τις 32-bit εφαρμογές, τα  iOS 11 θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία. Η νέα έκδοση iOS αναμένεται να αποκαλυφθεί κατά την διάρκεια του Worldwide Developers Conference τον Ιούνιο.

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη απειλή που δέχονται οι iOS εφαρμογές καθώς η Apple ξεκίνησε πρόσφατα την αφαίρεση σπασμένων ή outdated  εφαρμογών από το Store με αποτέλεσμα να καταργηθούν συνολικά 47,300 εφαρμογές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS