ΑρχικήinetTo Apple iPhone 6s ήταν το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις το...

To Apple iPhone 6s ήταν το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις το 2016

Η εταιρεία ερευνών IHS Markit προέβη σε ανάλυση που αποκάλυψε το best-seller smartphone στον κόσμο το περασμένο έτος. Σύμφωνα με την εταιρεία, το iPhone 6s της Apple ξεπέρασε όλα τα ανταγωνιστικά smartphones από πέρυσι και προσγειώθηκε στην πρώτη θέση.

iphone

Το iPhone 6s της Apple ήταν το πιο δημοφιλές smartphone πέρυσι, ακολουθούμενο από το iPhone 7 και το iPhone 7, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών που παρακολουθεί τα τριμηνιαία δεδομένα αποστολής για περισσότερα από 350 smartphone μοντέλα.

Το  Galaxy S7 edge της Samsung προσγειώθηκε στην πέμπτη θέση, ακολουθούμενο από το προσιτό Galaxy J3 και μια σειρά από όλα τα άλλα smartphones της Samsung, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy S7, το phablet ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy Note 7 δεν αναφέρεται στη μελέτη.

Το τηλέφωνο ανακλήθηκε πέρυσι εξαιτίας ελλαττωματικών μπαταριών που προκάλεσε την υπερθέρμανση των συσκευών. Η Samsung τελικά έκανε ανάκληση της συσκευής και επικεντρώθηκε στην προώθηση του Galaxy S7 ως ναυαρχίδα της εταιρείας. Η κατάσταση θα αλλάξει στις 29 Μαρτίου, όταν το νέο Galaxy S8 θα ανακοινωθεί.

Η εταιρεία ερευνών δεν εμφανίζουν τις εκτιμήσεις αποστολής αλλά ο χάρτης δείχνει ότι περίπου 60 εκατομμύρια iPhone 6s απεστάλησαν ενώ τα Galaxy S7 edge, Galaxy J3 (2016), Galaxy J5, Galaxy S7 και J7 μοιράστηκαν σε περίπου 25 εκατομμύρια χρήστες.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Huawei είναι η τρίτη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο, αλλά δεν αναφέρθηκε στην μελέτη. Το A53 Oppo είναι το μόνο smartphone που δεν κατασκευάζεται από την Samsung ή την Apple και εμφανίζεται σε πολύ υψηλή θέση στην αγορά  smartphones το 2016 με περίπου 25 εκατομμύρια μονάδες.

Το brand είναι αρκετά δημοφιλές σε αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία υπολογίζονται και θα μπορούσαν να μην αντιστοιχούν στις πωλήσεις. Αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι τα προϊόντα της Apple φαίνεται να είναι πιο δημοφιλή πέρυσι σε σχέση με τα  premium smartphones της Samsung.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS