ΑρχικήsecurityApple: Τα συστήματά μας δεν παραβιάστηκαν

Apple: Τα συστήματά μας δεν παραβιάστηκαν

Η Apple αρνείται τις φήμες που αναφέρουν ότι hackers απέκτησαν πρόσβαση σε εκατοντάδες εκατομμύρια λογαριασμούς πελατών της και ότι έχουν την ικανότητα να διαγράψουν εξ αποστάσεως δεδομένα των συσκευών μέσω του iCloud.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέραμε για μια ομάδα hackers που ονομάζεται “Turkish Crime Family.” Οι hackers ισχυρίζονται ότι προειδοποίησαν την εταιρεία ,για το ότι θα αρχίσουν να διαγράφουν iPhones εξ αποστάσεως, αν δεν λάβουν τα λύτρα που ζήτησαν, αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση από την Αpple. Δημοσιογράφοι από το Motherboard ανέφεραν δε, ότι είχαν πρόσβαση σε ένα από τα emails που απέστειλαν οι hackers στην Αpple.

Η ομάδα φέρεται να ζητάει 75.000 δολάρια σε Bitcoins ή 100.000 δολάρια σε κάρτες δώρων του iTunes, ορίζοντας σαν προθεσμία πληρωμής την 7η Απριλίου για την εταιρεία.apple

«Δεν υπήρξαν παραβάσεις σε οποιοδήποτε από τα συστήματα της Apple, συμπεριλαμβανομένων του iCloud και του Apple ID. Η υποτιθέμενη λίστα με τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους κωδικούς πρόσβασης φαίνεται να έχουν ληφθεί κάποτε στο παρελθόν από παραβιασμένες υπηρεσίες τρίτων,» αναφέρει η Αpple.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι παρακολουθεί ενεργά τα συστήματά της για την αποτροπή κάθε μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε λογαριασμούς χρηστών. Ανέφερε επίσης ότι συνεργάζεστε με τις αρχές επιβολής του νόμου για τον εντοπισμό των εγκληματιών που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία.

Άσχετα πάντως με αυτά που λέει η Αpple, όλοι οι χρήστες υπηρεσιών της εταιρείας θα μπορούσαν σαν προληπτικό μέτρο να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους.

Να αναφέρουμε ότι η ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων διατίθεται σαν επιπρόσθετο μέτρο ασφαλείας από την Αpple και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS