ΑρχικήinetΑγοράκι τεσσάρων χρονών έσωσε τη μαμά του με το Siri

Αγοράκι τεσσάρων χρονών έσωσε τη μαμά του με το Siri

Αν και είναι υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια η Siri (ψηφιακή βοηθός) της Apple εξακολουθεί να βιώνει αποτυχίες αφού πολλές φορές δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί σωστά σε βασικές εντολές. Όμως, νωρίτερα αυτό το μήνα φέρεται να στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όταν ένα τετράχρονο αγόρι αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια σε μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης.siri

Ο μικρός Roman, κάτοικος της περιοχής Kenley στο Croydon του Ηνωμένου Βασιλείου, βρήκε τη μητέρα του ακίνητη στο πάτωμα στις 7 Μαρτίου. Προσπάθησε να την “ξυπνήσει” αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά βρήκε το iPhone της, πίεσε τον αντίχειρά του στο κουμπί home, και ζήτησε βοήθεια από την ψηφιακή βοηθό Siri.

Μπορείτε να ακούσετε τον ήχο από την ενέργεια του Roman παρακάτω.

Ο Roman συνδέθηκε στις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (ο αριθμός κλήσης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο 999). Έτσι κινήθηκε ο μηχανισμός, και σύντομα (εντός 13 λεπτών από τη λήψη της κλήσης, με την τοποθεσία) μια ομάδα νοσηλευτών ήταν σε θέση να δώσουν στη μητέρα τις σωτήριες πρώτες βοήθειες και να την οδηγήσουν μαζί με τον Roman στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Αν και ως επί το πλείστον η παρουσία του μικρού Roman ήταν αυτή που έσωσε τη ζωή της μητέρας του, η παραπάνω ιστορία αναδεικνύει μία από τις σημαντικές πτυχές των φωνητικών βοηθών: την προσβασιμότητα.

Δεν είναι σαφές αν το παιδί θα μπορούσε να είχε καλέσει μόνο του τον αριθμό της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, αλλά ήταν πολύ τυχερός που βρήκε έναν τρόπο να καλέσει βοήθεια.

Να αναφέρουμε ότι οι ψηφιακοί βοηθοί αυξάνονται με τελευταίο το Alexa της Amazon, και φαίνεται υπέροχο να βλέπουμε εταιρείες να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τους χρήστες τους σε μια δύσκολη στιγμή, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή αν οι φωνές τους αναγνωρίζονται από τις συνδεδεμένες συσκευές.

Χαρακτηριστικά όπως αυτά θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να λειτουργούν out of the box σε όλο τον κόσμο, καθώς κάθε χώρα χρησιμοποιεί διαφορετικά συστήματα και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ας ελπίσουμε ότι η ιστορία του Roman θα κινητοποιήσει πολλές εταιρείες στο να παράγουν πολύ απλοποιημένα αλλά και λειτουργικά προϊόντα, ούτως ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα.

ΥΓ. : Ο τίτλος διορθώθηκε μετά από παρέμβαση φίλου μας στο Facebook.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS