ΑρχικήinetΤο Galaxy S8 έρχεται με υψηλές ταχύτητες gigabit ενώ το iPhone 8...

Το Galaxy S8 έρχεται με υψηλές ταχύτητες gigabit ενώ το iPhone 8 όχι!

Η νομική διαφωνία μεταξύ Apple και Qualcomm καλά κρατεί καθώς η Cupertino σχεδιάζει έναν περιορισμό στο επερχόμενο iPhone 8 που ουσιαστικά θα κάνει τις ταχύτητες δεδομένων gigabit μη διαθέσιμες. iPhone 8 iPhone 8 iPhone 8

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη έκθεση, η Samsung είναι πολύ κοντά στο να ξεπεράσει την Apple σε ταχύτητες δεδομένων gigabit καθώς μοντέλα της όπως η νέα ναυαρχίδα S8 την υποστηρίζουν ήδη ενώ από την άλλη τα iPhones δεν θα την λάβουν σίγουρα τουλάχιστον για ένα έτος. Και φυσικά, για όλα ευθύνεται η νομική διαμάχη της εταιρείας με την Qualcomm.

Οι ταχύτητες δεδομένων Gigabit θα είναι διαθέσιμες στις Ηνωμένες Πολιτείες κάποια στιγμή κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους εφόσον οι μεγαλύτεροι μεταφορείς όπως AT & T και Verizon έχουν ήδη επιβεβαιώσει την απόκτηση της νέας τεχνολογίας.

Με την σειρά τους πολλές κατασκευαστικές εταιρείες ετοιμάζονται να υιοθετήσουν την νέα γενιά ασύρματων δεδομένων με πρώτη την Samsung, της οποίας η ναυαρχίδα διαθέτει μόντεμ που μπορεί να φτάσει ταχύτητες σχεδόν 50 φορές πιο γρήγορες από εκείνες που προσφέρονται σήμερα.

Η Apple από την άλλη πλευρά, έχει εγκαταστήσει νέα μόντεμ για την καινούρια iPhone σειρά της αλλά λόγω της δίκης τα μόντεμ να αναπτυχθούν από την Qualcomm και την Intel. Επειδή όμως τα μόντεμ της Intel δεν διαθέτουν gigabit ταχύτητες και η Apple θέλει να προετοιμαστεί για μια στρατηγική χωρίς την Qualcomm, τα νέα της iPhones θα προσφέρουν ταχύτητες ίδιας απόδοσης με τα προηγούμενα μοντέλα.

Μέχρις ότου λοιπόν η Intel αναπτύξει ικανές ταχύτητες gigabit, γεγονός που θα συμβεί λογικά με την επόμενη γενιά iPhone, τα smartphones της Samsung θα προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις.

Πάντως, η Apple δεν φαίνεται να ανησυχεί καθόλου που το νέο της iPhone δεν θα προσφέρει ταχύτητα gigabit, καθώς η ιστορία έχει αποδείξει ότι παρόλο που τα μοντέλα της καθυστερούν να προσφέρουν ταχύτερες δεδομένων, ήταν επιτυχημένα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS