ΑρχικήinetΟ μεγάλος στόχος του Zuckerberg για το 2016!

Ο μεγάλος στόχος του Zuckerberg για το 2016!

Το χρόνο που μας πέρασε ο δημιουργός του Facebook, Mark Zuckerberg είχε βάλει στόχο να διαβάζει δυο βιβλία το μήνα και το έκανε. Άλλες χρονιές μάθαινε κινέζικα ή έτρωγε μόνο κρέας που είχε σκοτώσει ο ίδιος.

Zuckerberg

Αυτή τη χρονιά ο Zuckerberg έχει εμφανώς ζηλέψει την φουτουριστική ζωή του Iron Man, Tony Stark. Έβαλε στοίχημα με τον εαυτό να δημιουργήσει έναν δικό του JARVIS, τον ψηφιακό μπάτλερ από το Iron Man που έλεγχε τη ζωή και το σπίτι του Stark.

Όπως δήλωσε στο σχετικό status που δημοσίευσε στο Facebook , θα αρχίσει να μελετάει τα βασικά από τη smart-home τεχνολογία (είναι και fan του Echo της Amazon) αλλά στη συνέχεια θέλει να δημιουργήσει κάτι που θα είναι προσαρμοσμένο στο δικό του σπίτι.

“Μετά θα αρχίσω να του μαθαίνω να καταλαβαίνει τη φωνή μου για να ελέγχει τα πάντα στο σπίτι μας, τη μουσική, τα φώτα, τη θερμοκρασία κλπ. Θα του μάθω να ανοίγει την πόρτα στους φίλους μου αναγνωρίζοντας τα πρόσωπα τους όταν χτυπάνε το κουδούνι. Επίσης θα του διδάξω να με ενημερώνει αν κάτι συμβαίνει στο δωμάτιο της Max όταν δεν είμαι εκεί. Στον τομέα της δουλειάς θα με βοηθήσει να απεικονίσω δεδομένα σε εικονική πραγματικότητα για να με βοηθήσει να χτίσω καλύτερες υπηρεσίες και να ηγούμαι τους οργανισμούς μου πιο αποτελεσματικά”

Βέβαια μην περιμένετε να σας βοηθάει και σας σύντομα ένας μπάτλερ τεχνητής νοημοσύνης. Όπως είπε ο Zuckerberg θέλει να φτιάξει το ρομπότ για τον εαυτό του και προσαρμοσμένο στο δικό του σπίτι.

Κι άλλες μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας, όπως η Microsoft και στη Google, έχουν προχωρήσει αρκετά με την τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια. Βέβαια αν ο ιδρυτής του Facebook επιτύχει να δημιουργήσει έναν αληθινό Jarvis σίγουρα θα οδηγήσει τη smart-home τεχνολογία σε άλλα επίπεδα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS