ΑρχικήinetΟθόνες αφής 3D που αφήνουν τον ιδιοκτήτη να αισθάνεται αυτά που αγγίζει

Οθόνες αφής 3D που αφήνουν τον ιδιοκτήτη να αισθάνεται αυτά που αγγίζει

Όταν ακούμε το όνομα της Disney Research, φανταζόμαστε ότι πρόκειται για ένα εργαστήριο που είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη καλύτερων animatronics. Όμως, όπως θα διαβάσετε παρακάτω το εργαστήριο θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τις οθόνες αφής.

 

Με ένα νέο βίντεο η Disney Research παρουσιάζει μια διαδικασία, την οποία αποκαλεί «απόδοση 3D στα απτικά χαρακτηριστικά των οθονών αφής» ή “rendering 3D tactile features on touch surfaces.” Για το έργο , οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια μια οθόνη, ηλεκτρικές δονήσεις και ένα νέο αλγόριθμο που αναπτύχθηκε για να επιτραπεί στο ανθρώπινο χέρι να αισθάνονται την υφή των αντικειμένων που παρουσιάζονται στην οθόνη. Ο αλγόριθμος χαρτογραφεί τις δυνάμεις τριβής μεταξύ της οθόνης και του δάκτυλου του χρήστη στο περίγραμμα επιφανείας της εικονικής 3D εικόνασ που παρουσιάζεται στην οθόνη αφής. Η δυναμική αυτή επιτρέπει στο σύστημα να προσαρμόζει τις αισθήσεις από τις εικόνες της οθόνης on the fly.

Οι οθόνες αλληλεπίδρασης θα γίνουν το πρότυπο για τα smartphones, tablets και στους desktop υπολογιστές. Ο σχεδιασμός και ο αλγορίθμος θα μετατρέψει το οπτικό περιεχόμενο σε πιστευτά απτικά ερεθίσματα, κάτι που θα δίνει τεράστιες δυνατότητες για τον εμπλουτισμό της εμπειρίας του χρήστη» ανέφερε ο Ιβάν Poupyrev, υπεύθυνος της Ομάδας που ασχολείται με το Project στην Disney Research.

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS