ΑρχικήinetiPhone με καμπύλες στα σχέδια της Apple, επιβεβαιώνει πηγή του Bloomberg

iPhone με καμπύλες στα σχέδια της Apple, επιβεβαιώνει πηγή του Bloomberg

iphoneTo κοίλο smartphone της LG, LG Flex λανσάρεται στην Νότια Κορέα στις 12 Νοεμβρίου 2013. Νωρίτερα, η Samsung είχε παρουσιάσει το Samsung Galaxy Round, το πρώτο smartphone με καμπύλες (αριστερά-δεξιά).

Οι κοίλες οθόνες περιλαμβάνονται στα σχέδια της Apple, επιβεβαιώνει πηγή του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με την οποία ο αμερικανικός κολοσσός πρόκειται να διαθέσει όχι ένα αλλά, δύο κοίλα iPhone πριν το τέλος του 2014.

Τα κοίλα μοντέλα βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της σχεδίασης, πρόκειται όμως για iPhone με μεγαλύτερες οθόνες και συγκεκριμένα 4,5 ιντσών αλλά και 5,5 ιντσών, αποκαλύπτει η ίδια πηγή, διαγώνιος που έχει συνδεθεί με τα λεγόμενα phablet -όπως τα είχε ονομάσει η LG- αφού αυτά τα smartphone θεωρούνται αρκετά μεγάλα για να είναι τηλέφωνα (>4,5 ίντσες), αλλά αρκετά μικρά για να ονομαστούν ταμπλέτες (7+ ίντσες).

index

H Samsung παρουσίασε στις αρχές Οκτωβρίου 2013 το Galaxy Round, ένα smartphone που, λόγω της… καμπούρας του, γέρνει στο τραπέζι, ταιριάζει όμως στο εσωτερικό της ανθρώπινης παλάμης. Ο κορεάτης κατασκευαστής έχει συνδέσει κάποιες λειτουργίες με ένα άγγιγμα στις πλευρές που κλίνουν προς το εσωτερικό του: όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη, ένα άγγιγμα που θα του δώσει κλίση προς την μια ή την άλλη πλευρά θα εμφανίσει την ημερομηνία και την ώρα και τις αναπάντητες κλήσεις (Roll Effect). Ομοίως, με ένα… τιλτ, ο χρήστης μπορεί να προωθήσει την αναπαραγωγή τραγουδιού στο επόμενο ή στο προηγούμενο όταν εκτελείται το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, ή στην επόμενη/προηγούμενη φωτογραφία (Side Mirror).

index2

Λίγες ημέρες αργότερα, η LG παρουσίασε το G FLex, ένα smartphone 6 ιντσών -το Galaxy Round της Samsung έχει λίγο μικρότερη οθόνη 5,7” και η καμπύλη του είναι διαφορετική, δεξιά προς αριστερά. H LG επιχειρηματολογεί υπέρ των καμπυλωτών smartphone λέγοντας πως επιδρά θετικά η μειωμένη απόσταση στόματος-μικροφώνου και αυξάνεται η ένταση του ήχου (κατά 3dB). Υποστηρίζει ακόμα πως με την καμπύλη του G Flex, το κράτημα γίνεται πιο σταθερό και η τοποθέτησή του στην πίσω τσέπη πιο άνετη. Ακόμα, σε οριζόντια θέση, η προβολή βίντεο προσφέρει εμπειρία κινηματογράφου ΙΜΑΧ, υποστηρίζει ο κατασκευαστής.

 

Αισθητήρες που διακρίνουν ένα χάδι από ένα χτύπημα

Η πηγή του Bloomberg αναφέρεται επίσης, στα σχέδια της Apple να επενδύσει στην κατασκευή προηγμένων αισθητήρων, οι οποίοι θα εισάγουν μια νέα μέθοδο εισόδου «εντολών» του χρήστη. Οι αισθητήρες λέγεται ότι θα μπορούν να διακρίνουν ένα… χάδι από ένα χτύπημα και να προκαλέσουν την αντίστοιχη αντίδραση. Ωστόσο, η τεχνολογία της αυξημένης ευαισθησίας των αισθητήρων βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των δοκιμών και δεν αναμένεται να εισαχθεί ούτε στα iPhone που θα διαδεχτούν το iPhone 5S και το iPhone 5C, ούτε όμως στα μεγάλα κοίλα iPhone που προαναφέρθηκαν.

Πριν από λίγες ημέρες, η Apple έκανε γνωστά τα σχέδιά της να ανοίξει ένα εργοστάσιο στην Αριζόνα των ΗΠΑ για την κατασκευή εξαρτημάτων για τις συσκευές της, αφορά όμως μάλλον την κατασκευή κρυστάλλων για τις οθόνες των συσκευών της, κρίνοντας από την μακροχρόνια συνεργασία με την GT Advanced Technologies.

Σχετικά με τους αισθητήρες, σας προτείνουμε να διαβάσετε για το Bluetooth Smart, ένα πρότυπο επικοινωνίας μικρής εμβέλειας και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που αξιοποιείται ήδη από το iPhone αλλά και smartphone με Android 4.3

Στην εκτενή λίστα των έξυπνων αξεσουάρ Bluetooth Smart που επικοινωνούν ασύρματα με συμβατά smartphone και tablet περιλαμβάνονται μετρητές καρδιακών παλμών, γλυκόζης στο αίμα, ζυγαριές, αναλυτές αναπνοής, αισθητήρες καταγραφής περιστροφών στις ρόδες του ποδηλάτου, αισθητήρων ενσωματωμένων σε αθλητικά παπούτσια και πολλά άλλα.

Πηγή: tech.in.gr

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS