ΑρχικήsecurityTo Website Forbes.com μοιράζει Malware στους επισκέπτες του!

To Website Forbes.com μοιράζει Malware στους επισκέπτες του!

To Website Forbes.com μοιράζει Malware στους επισκέπτες του! – Η απενεργοποίηση του ad-blocker στο site Forbes ‘ενεργοποίησε’ malware

To Forbes Website μοιράζει Malware στους επισκέπτες του!

Οι Web publications συνήθως ζητούν από τους αναγνώστες να απενεργοποιήσεουν τα ad blockers εάν επισκέπτονται τα websites τους με το AdBlock ενεργοποιημένο.

Είναι κατανοητό από την στιγμή που οι εκδότες βασίζονται σε αυτές τις διαφημίσεις για τα έσοδά τους. Αλλά για έναν αναγνώστη, γίνεται άκρως κουραστική η ανάγνωση όταν διακόπτεται συχνά πυκνά από διαφόρων τύπων διαφημιστικά μηνύματα.

Ο Brian Baskin, εμπειρογνώμονας σε θέματα ψηφιακής εγκληματικότητας, φέρεται να έχει μολυνθεί με malware όταν αναγκάστηκε κατά την επίσκεψή του στο Forbes να απενεργοποιήσει το ad-blocker.

Παρόλο αυτά, όταν ελέγξαμε εμείς το site, τίποτα δεν συνέβη, οπότε μάλλον ο Baskin μολύνθηκε από κάποιο javascript snippet ή κάποιο μη ανιχνεύσιμο malware banner. Αλλά, για τον τελικό χρήστη, στην πραγματικότητα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν η ιστοσελίδα του Forbes είναι αυτή που διαδίδει το malware ή από την άλλη, αν αγνοεί τελείως το ζήτημα, αφού η ζημιά στον υπολογιστή του χρήστη έχει ήδη γίνει.

Πηγαίνοντας πίσω στο 2007, εάν όλο αυτό το malware χάος δεν είχε ξεκαθαριστεί από τα Αd banner networks, οι web users θα είχαν την ελευθερία να μπλοκάρουν όλα τα ads.

Capture

Τα Ad banner networks χρειάστηκαν δέκα ολόκληρα χρόνια να διορθώσουν το ζήτημα, κι αυτό επειδή κερδίζουν πολύ περισσότερα χρήματα από τους publishers που εμφανίζουν τα ads στα websites τους, αναφέρει η AdLand.

Ωστόσο, ούτε οι publishers έχουν επενδύσει αρκετά στην ανίχνευση των κακόβουλων διαφημιστικών, ούτε τα ad banner networks έχουν βρει μια δραστική λύση.

 

Διαβάστε ακόμη: Εταιρεία «εξαπάτησε πελάτες» σχετικά με παιχνίδι εκπαίδευσης

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS