ΑρχικήsecurityBTCC vs. DDoS Attackers σημειώσατε 1 ! Like A Boss!

BTCC vs. DDoS Attackers σημειώσατε 1 ! Like A Boss!

Η εταιρεία εμπορίας Bitcoin, BTCC βγαίνει νικήτρια από την μαχή με DDoS Attackers… Like A Boss!

BTCC vs. DDoS Attackers σημειώσατε 1 ! Like A Boss!

To BITCOIN-FOR-DDOS EXTORTION SCHEME έβαλε ακόμα ένα θύμα στη λίστα του, και δεν είναι άλλο από την εταιρεία BTCC — Παρολό αυτά, ο χάκερ στάθηκε άτυχος αυτή τη φορά, αφού η εταιρεία είχε λάβει προηγμένα μέτρα προστασίας ενάντια σε DDOS επιθέσεις.

 

Στις 31 Δεκεμβρίου, η πρώτη από μια σειρά DDoS attacks στο BTCC, μια νέα εταιρεία Bitcoin trader, έλαβε μέρος, σύμφωνα με αναφορά της Crypto Currency News. Μετά το τέλος της επίθεσης, η εταιρεία έλαβε ένα ransom email από ανώνυμη πηγή.

Η εταιρεία δέχθηκε και απειλή πως θα συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον της αν αρνηθεί να πληρώσει 1 Bitcoin (που είναι ισοδύναμο με $425 δολάρια) για λύτρα.

Την 1η Ιανουαρίου 2016, οι DDoS επιθέσεις συνεχίσθηκαν, και αυτή τη φορά μια 10 Gbps επίθεση έλαβε χώρα. Μια τόσο μεγάλη επίθεση δεν ήταν αναμενόμενη από την υπηρεσία μετριασμού των DDoS επιθέσεων (DDoS mitigation service), αλλά παρόλο αυτά, η BTCC έδρασε αστραπιαία κι έθεσε σε εφαρμογή ένα καλύτερο πλάνο προστασίας, σύμφωνα με το Reddit post.

Την δεύτερη επίθεση ακολούθησε η άνοδος της τιμής των λύτρων από την μεριά του hacker, ο οποίος τώρα ζητούσε 10 Bitcoin ($4250 δολάρια). Η εταιρεία παρόλο αυτά, αποφάσισε να επενδύσει εκ νέου σε πιο προηγμένους και καλά προστατευμένους servers, παρά να πληρώσει τα λύτρα.

Ως αποτέλεσμα, η υπηρεσία της BTCC έχασε μέρος της λειτουργικότητάς της, κι έλαβε ένα νέο email από τον επίδοξο hacker. Το σημείωμα έγραφε:

“We will keep these attacks up until you pay! The price is now 30 BTC. You had better pay up before you go bankrupt! Mwa ha ha!”
[Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις εώς ότου πληρώσετε! Η τιμή τώρα είναι στα 30 BTC. Καλύτερα να πληρώσετε προτού χρεοκοπήσετε! Μουα χα χα!]

Η εταιρεία εμπορίας Bitcoin συνέχισε να αναβαθμίζει τους servers της και να αγνοεί τα αιτήματα του χάκερ.
Οι επιθέσεις συνεχίζονται, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διακοπεί καμία λειτουργία της BTCC, ούτε έχει πέσει.

ddos-attackers-confronted-by-btcc-bitcoin-trader

Ο επιτιθέμενος τελικώς αποδέχθηκε την ήττα του και έστειλε το εξής email:

[Κοιτάξτε παιδιά, είμαι πραγματικά ένας καλός άνθρωπος. Δεν θα ήθελα να σας αφήσω χωρίς δουλειά. Τι λέτε να συμφωνήσουμε τελικά στο 0.5 BTC?]

Και αυτό το email αγνοήθηκε επίσης από την ΒTCC. Η πλήρης αδιαφορία από την μεριά της εταιρείας οδήγησε τον χάκερ να στείλει το τελευταίο του μήνυμα :

“Στ’ αλήθεια, δεν μιλάτε καν αγγλικά;”. κι έτσι το blackmailing σταμάτησε.

 

Διαβάστε επίσης: Ransom32 |Tο 1o JavaScript Ransomware που επηρεάζει Windows/Mac/Linux!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS