ΑρχικήinetFirefox: Διαγράψτε αυτόματα το ιστορικό περιήγησης μετά από Χ ημέρες!

Firefox: Διαγράψτε αυτόματα το ιστορικό περιήγησης μετά από Χ ημέρες!

Μάθετε ποιο είναι το add-on που σας επιτρέπει να διαγράφετε αυτόματα το ιστορικό σας μετά από συγκεκριμένο αριθμό ημερών!

firef0x - ιστορικό

To Expire history by days είναι ένα δωρεάν add-on για τον Firefox το οποίο σας επιτρέπει να εκκαθαρίζετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης αυτόματα, με βάση ένα συγκεκριμένο αριθμό ημερών που εσείς ορίζετε!

 

Ο Firefox, ως προεπιλογή, σας δίνει τη δυνατότητα να εκκαθαρίζετε το ιστορικό σας χειροκίνητα, επιλέγοντας από τις ρυθμίσεις History -> Clear Recent History και ορίζοντας στη συνέχεια το επιθυμητό εύρος χρόνου (Τελευταία ώρα, τελευταίες δύο ώρες, τελευταία ημέρα κτλ), ή αυτόματα, με το κλείσιμο του browser.

Υπάρχουν σαφή οφέλη στο να διαγράφετε το ιστoρικό σας τακτικά. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να απελευθερώσετε χώρο από το δίσκο του συστήματος, ή να αφαιρέσετε cookies και μεταδεδομένα από παλαιά sites που δεν σας ενδιαφέρουν πια.

 

#Expire Ηistory by Days#

Το συγκεκριμένο add-on για τον Firefox έχει σχεδιαστεί ώστε να αυτοματοποιεί τη διαδικασία διαγραφής του ιστορικού περιήγησης. Αντί να χρειάζεται να επιλέξετε μεταξύ της αυτόματης εκκαθάρισης του browser (μέσω της επιλογής “clear everything on exit”) ή της χειροκίνητης διαγραφής του ιστορικού σας, απλώς ρυθμίζετε τον browser να διαγράφει όλα τα στοιχεία του ιστορικού μετά από την πάροδο ενός συγκεκριμένου αριθμού ημερών!

 

#Πως λειτουργεί

Aφού εγκαταστήσετε το add-on στο πρόγραμμα περιήγησης, πληκτρολογήστε “about:addons” στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox και στη συνέχεια μεταβείτε στις επιλογές του πρόσθετου.

Στο πεδίο “expire visits older than these days” συμπληρώστε τον επιθυμητό αριθμό ημερών, μετά την πάροδο των οποίων θα διαγράφεται αυτόματα το ιστορικό σας. Το add-on αναλαμβάνει τα υπόλοιπα!

Η πρώτη εκτέλεση του πρόσθετου ενδέχεται να επιβραδύνει λίγο τον Firefox, ανάλογα με τον όγκου του ιστoρικού του προγράμματος περιήγησης. Οι επόμενες εκτελέσεις θα είναι ταχύτερες.

 

#Συνοψίζοντας…

Το Expire history by days προσθέτει μια ενδιαφέρουσα επιλογή στον Firefox, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να εκκαθαρίζετε αυτόματα το ιστορικό σας μετά από ένα συγκεκριμένο αριθμό ημερών.

Μπορείτε να το εγκαταστήσετε από εδώ: https://addons.mozilla.org/firefox/addon/expire-history-by-days/ και να μας πείτε τη γνώμη σας, αφήνοντας το σχόλιό σας από κάτω.

expire-history-by-days1

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS