ΑρχικήinetΘα μπορούσε να κλείσει ποτέ το Διαδίκτυο;

Θα μπορούσε να κλείσει ποτέ το Διαδίκτυο;

Σε μια πρόσφατη ομιλία του στη Νότια Καρολίνα, ο Donald Trump είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να «κλείσουν κάποια μέρη από το Διαδίκτυο» για την καταπολέμηση του ISIS. Κάπου εδώ όμως ο κύριος Trump δεν θα χαρεί να ακούσει παρακάτω – η Αμερική δεν ελέγχει το Διαδίκτυο παντού στον κόσμο! Επιπλέον, πολλές αμερικανικές ιστοσελίδες ήδη λογοκρίνονται από τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Θα μπορούσε να κλείσει ποτέ το Διαδίκτυο;
Σε μια πρόσφατη ομιλία του στη Νότια Καρολίνα, ο Donald Trump είπε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να «κλείσουν κάποια μέρη από το Διαδίκτυο» για την καταπολέμηση του ISIS.

Έτσι, η μόνο υποθετική ελπίδα του Προέδρου Trump για την απενεργοποίηση του Διαδικτύου θα είχε βάση μόνο στην Αμερική και χάρη σε μια αρκετά μυστικοπαθή κυβερνητική πολιτική, κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούσε να το καταφέρει.
Συντάχθηκε το 2006, η Πρότυπη διαδικασία λειτουργίας (Standard Operating Procedure) 303 που δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση την εξουσία να διακόψει την δραστηριότητα του δικτύου σε οποιαδήποτε περιοχή κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, καθώς οι συσκευές που ενεργοποιούνται μέσω Internet δεν υπήρχαν το 2006, σήμερα μια διακοπή του δικτύου θα μπορούσε να εμποδίσει το Διαδίκτυο σε πολλά σημαντικά κομμάτια της τεχνολογίας.
Το 2011, το Κέντρο Ηλεκτρονικής Προστασίας της Πληροφορίας υπέβαλε ένα αίτημα για νόμο περί της Ελευθερίας της Πληροφορίας ζητώντας από το DHS να αποκαλύψει το πλήρες κείμενο της SOP303. Εξακολουθούν να αγωνίζονται για την κοινοποίηση στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Έτσι, ενώ τα λόγια του Trump μπορεί να φαίνονται γελοία, δεν είναι και τόσο τραβηγμένα. Παρόλα αυτά, θα ήθελε πραγματικά ο Trump να διακόψει τη συνεχή κάλυψή του από τα ΜΜΕ διακόπτοντας το Internet;

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS