ΑρχικήsecurityΕνισχύεται η ασφάλεια του Flash Player: $100Κ σε όποιον την καταρρίψει

Ενισχύεται η ασφάλεια του Flash Player: $100Κ σε όποιον την καταρρίψει

Flash Player

Aνοιχτή πρόκληση θέτει η εταιρεία Zerodium στους απανταχού χάκερς, ανακοινώνοντας ένα νέο πρόγραμμα bug bounty με αμοιβή ύψους 100.000 δολαρίων για όποιον καταφέρει να παρακάμψει το νέο χαρακτηριστικό ασφάλειας του Flash Player που σχετίζεται με το heap isolation mitigation protocol.

To heap isolation, γνωστό και ως isolated heap, είναι μια πρόσφατα ανεπτυγμένη μέθοδος για τον μετριασμό των “user after free” ευπαθειών και μια από τις τελευταίες προσπάθειες της Adobe να ενισχύσει την άμυνα του πολυκατηγορημένου Flash Player.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για οριστική κατάργηση του Flash Player και τις έντονες επικρίσεις που έχει δεχτεί κατά καιρούς, οι προγραμματιστές της Adobe, αλλά και ανεξάρτητοι ερευνητές εκτός του οργανισμού εξακολουθούν να επενδύουν σε αυτόν, αναπτύσσοντας άμυνες έναντι σύγχρονων απειλών και επιθέσεων.

Η Zerodium, η οποία εμπορεύεται άγνωστες ατέλειες λογισμικού σε επιχειρήσεις και μυστικές υπηρεσίες, με ανακοίνωσή της την περασμένη Πέμπτη επισήμανε ότι κάθε exploit που παρακάμπτει το heap isolation του Flashplayer (με sandbox escape) θα επιδοτείται με το ποσό των 100.000 δολαρίων, ενώ κάθε exploit (χωρίς sandbox escape) θα επιδοτείται με το ποσό των 65.000 δολαρίων.

To κυνήγι για την αμοιβή θα διαρκέσει έως και το τέλος του μήνα. Δείτε την ανακοίνωση της Zerodium στο Twitter:

Toν περασμένο Σεπτέμβριο η Ζerodium ανακοίνωσε ότι προσφέρει το αστρονομικό ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων στους τρείς πρώτους που θα καταφέρουν να “σπάσουν¨ την τελευταία έκδοση του λογισμικού της Apple, iOS 9, επιτυγχάνοντας jailbreak των i-συσκευών.

Τον Νοέμβριο μια ομάδα hacking εισέπραξε το ποσό για την αποκάλυψη μιας ευπάθειας zero-day η οποία επέτρεπε να απομακρυσμένη παραβίαση οποιασδήποτε συσκευής iOS.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS