ΑρχικήinetΟι περισσότερες τράπεζες στο Ην. Βασίλειο έχουν αδύναμη κρυπτογράφηση!

Οι περισσότερες τράπεζες στο Ην. Βασίλειο έχουν αδύναμη κρυπτογράφηση!

Περισσότερες από τις μισές Βρετανικές και ξένες τράπεζες που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκαν ότι έχουν επισφαλείς περιπτώσεις SSL στη σελίδα Login των Web portals τους.

τράπεζες
Μερικές από τις επιθέσεις στις οποίες τα τραπεζικά ιδρύματα είναι ευαίσθητα είναι επιθέσεις POODLE, CRIME, BEAST και Lucky 13.

Οι περισσότερες τράπεζες σήμερα παρέχουν κάποιο banking portal όπου οι πελάτες τους μπορούν να μπουν και να διαχειριστούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Η μεγάλη ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για τέτοιου είδους portals όπως για παράδειγμα οι σελίδες των συναλλαγών, το ιστορικό των λογαριασμών και η σελίδα ρυθμίσεων του χρήστη.

Ενώ όλα αυτά είναι κρίσιμα, υπάρχει κι ένα άλλο μέρος όπου η ασφάλεια των τραπεζών πρέπει να είναι ύψιστη το οποίο είναι η σελίδα όπου οι χρήστες επικυρώνουν την ταυτότητα τους: η σελίδα login.

60% από τις βρετανικές τράπεζες έχουν αποτύχει να εφαρμόσουν σωστά SSL. Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε ο ειδικός ασφάλειας, Mike Kemp:

·         Από τις 22 κρατικές τράπεζες που ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο που ελέγχθηκαν, το 50% βρέθηκε ότι έχει επισφαλές SSL

·         Από τις 25 ξένες κρατικές τράπεζες που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο κι εξετάστηκαν , το 79% έχει επισφαλές SSL

·         Από τις 37 τραπεζικές ενώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου που εξετάστηκαν, το 51% έχει επισφαλές SSL

Το χειρότερο ήταν ότι οι 12 από τις 84 που εξετάστηκαν πήραν βαθμό F, κάτι που ο Kemp το χαρακτήρισε συγκλονιστικά κακό.

Μερικές από τις επιθέσεις στις οποίες τα τραπεζικά ιδρύματα είναι ευαίσθητα είναι επιθέσεις POODLE, CRIME, BEAST και Lucky 13.

Ο Kemp προσπάθησε να επικοινωνήσει με όλους τους τραπεζικούς οργανισμούς αλλά δεν βρήκε άκρη με τα τηλεφωνικά κέντρα και αποφάσισε να ενημερώσει την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος και τις Αρχές Οικονομικής Συμπεριφοράς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS