Αρχικήinet5 πράγματα που θα έχουν εξαφανιστεί σε 5 χρόνια!

5 πράγματα που θα έχουν εξαφανιστεί σε 5 χρόνια!

Μόλις πριν από πέντε χρόνια ο κόσμος ήταν πολύ διαφορετικός. Το 2010 το iPad έκανε την πρώτη του εμφάνιση, το Kickstarter εισήγαγε μια νέα μορφή επιχειρηματικού καπιταλισμού που θα άλλαζε τον τρόπο συγκέντρωσης κεφαλαίων και η Square άφηνε πωλητές κάθε μεγέθους να δέχονται πληρωμές με το άγγιγμα μιας κάρτας σε μια φορητή συσκευή.

χρόνια

Τα επόμενα πέντε χρόνια σίγουρα θα εμφανιστούν προϊόντα που δεν έχουμε καν φανταστεί! Αλλά καθώς προχωράμε, τι θα αφήσουμε πίσω; Παρακάτω είναι κάποια πράγματα που χρησιμοποιούμε σήμερα που πιθανόν θα αφήσουν την τελευταία τους πνοή και θα πάρουν τη θέση τους νέες καινοτομίες, τεχνολογίες και μέθοδοι.

Μετρητά, μπλοκ επιταγών, πιστωτικές κάρτες και ATM

kartu-kredit-versus-uang-tunai-_131003111456-605

Σήμερα, η Square επιτρέπει σε οποιαδήποτε επιχείρηση να δέχεται χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Η Venmo σε αφήνει να μοιραστείς το δείπνο με ένα φίλο μέσω μεταφοράς χρημάτων με ένα γραπτό μήνυμα. Σύντομα θα κάνετε όλες τις τραπεζικές σας συναλλαγές μέσω οποιασδήποτε φορητής συσκευής ακόμα και από το όχημα σας. Στις ΗΠΑ, η χρήση επιταγών μειώθηκε κατά 57% από το 2000 μέχρι το 2012.

Το 94% των καταναλωτών κάτω από 35 χρονών κάνουν τις συναλλαγές τους online και οι περισσότεροι ποτέ δεν έχουν υπογράψει επιταγή. Στην Ευρώπη αν πας να υπογράψεις επιταγή θα σε κοιτάξουν λες και είσαι τρελός!

Και κάτι τελευταίο: στο μέλλον δεν θα υπάρχουν μετρητά αρά αντίο ATM!

USB sticks

χρόνια

Μέχρι το 2020, το 70% του κόσμου θα χρησιμοποιεί smartphones σύμφωνα με μια έκθεση της Ericsson. Με όλες τις υπηρεσίες cloud που προσφέρουν σχεδόν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης θα υπάρχει μικρή ανάγκη για συσκευές αποθήκευσης. Για να μην αναφέρουμε την αύξηση του standar χώρου αποθήκευσης των κινητών.

Οι διοργανωτές εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να επιβραβεύουν τους συμμετέχοντες αφού τα USB θα ανήκουν στο παρελθόν.

Πιο ασφαλής κι εύκολη πρόσβαση: Οι κωδικοί πρόσβασης θα φύγουν!

χρόνια

Αυτό θα είναι σκληρό αφού οι κωδικοί πρόσβασης χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα. Ο μέσος άνθρωπος λέγεται ότι έχει 19 κωδικούς και σχεδόν οι μισοί παραδέχονται ότι χρησιμοποιούν μη ασφαλείς, αδύναμους κωδικούς. Αλλά ακόμα και οι πιο ισχυροί κωδικοί μπορούν να σπάσουν.

Τα βιομετρικά έχουν γίνει ήδη mainstream ειδικά στα κινητά. Δαχτυλικά αποτυπώματα, η φωνή και η αναγνώριση προσώπου θα αντικαταστήσουν το όνομα του σκύλου σας και την επέτειο του γάμου σας. Κι αυτά θα έχουν τους δικούς τους κινδύνους φυσικά αλλά οι κωδικοί πρόσβασης θα εξαφανιστούν.

Ομοίως, σύντομα δεν θα έχετε φυσικά κλειδιά για να χάσετε. Το κλειδί σας θα είναι κάποια από τις φορητές συσκευές σας που θα είναι συνδεδεμένες με τα βιομετρικά σας και μόνο εσείς θα μπορείτε να τις χειριστείτε.

Κάτι που δεν θα λείψει σε κανέναν: το τηλεχειριστήριο!

χρόνια

Θα σταματήστε πλέον να ψάχνετε όλο το σπίτι σας πετώντας τα μαξιλάρια του καναπέ για να βρείτε το τηλεχειριστήριο.

Η εταιρία ερευνών Strategy Analytics προβλέπει ότι οι αναδυόμενες κατηγορίες του Διαδικτύου των Πραγμάτων, του smart σπιτιού και των wearable θα συνδέσουν επιπλέον 17,6 δισεκατομμύρια συσκευές μέχρι το 2020. Με τόσες πολλές συσκευές συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο, το να κατασκευάζεις επιπλέον υλικό για τηλεχειριστήρια δεν θα είναι λογικό.

Έγγραφα κι έγγραφες συμφωνίες

χρόνια

Οι γραπτές υπογραφές κι όλη η γραπτή διαδικασία γίνεται γρήγορα παλιομοδίτικη στον σημερινό ψηφιακό κόσμο. Στο μέλλον θα βασιζόμαστε σε “cloud συμφωνίες” για οποιαδήποτε συναλλαγή.

Σύντομα η διαχείριση των συμβάσεων δεν θα είναι πια η ίδια!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS