ΑρχικήinetΤο Instagram γέμισε με ψεύτικα προφίλ για ενήλικες

Το Instagram γέμισε με ψεύτικα προφίλ για ενήλικες

Η ομάδα ασφαλείας της Symantec παρατήρησε μια εισβολή λογαριασμών για ενήλικες στο Instagram, που ενοχλούν τους χρήστες και προσπαθούν να τους ξεγελάσουν για να μπουν σε διάφορα online dating, συνοδείας και adult webcam portals, αλλά πιθανόν και σε άλλα επικίνδυνα sites.
Με το Instagram να “καυχιέται” ότι έχει πάνω από 400 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, οι spammers και απατεώνες έπιασαν δουλειά.

Το Instagram γέμισε με ψεύτικα προφίλ για ενήλικες
Καθημερινοί χρήστες του Instagram θα πρέπει σίγουρα, ήδη να έχουν παρατηρήσει αύξηση των spam στο δίκτυο, με άγνωστους χρήστες να κάνουν like στις φωτογραφίες τους, να τους στέλνουν σχόλια ή να τους κάνουν follow.
Σύμφωνα με την Symantec, μια συντριπτική πλειοψηφία αυτών των προφίλ προωθούν ιστοσελίδες για ενήλικες, αλλά η Softpedia έχει, επίσης, παρατηρήσει μια πληθώρα άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται με αυτούς τους spam λογαριασμούς . Αυτές οι υπηρεσίες κυμαίνονται από υπηρεσίες κοσμημάτων μέχρι και υπηρεσίες τεχνολογικής υποστήριξης και μέχρι οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
Ο σκοπός για αυτές τις καμπάνιες είναι για να βγάλουν λεφτά οι spammers μέσω συνεργαζόμενων προγραμμάτων ή με καθοδηγούμενη κυκλοφορία σε κακόβουλους δικτυακούς τόπους, όπου οι απατεώνες μπορούν να πληρώνονται ανά μόλυνση.
Σύμφωνα με τον Satnam Narang, Ανώτερο Security Response Manager της Symantec, ο οποίος ανέλυσε την εισροή των spam λογαριασμών για ενήλικες, τα περισσότερα προφίλ ακολουθούν τρία μοτίβα.
Ο πρώτος τύπος προφίλ διαθέτει μόνο μια φωτογραφία, μια μικρή περιγραφή και ένα link. Ο δεύτερος τύπος προφίλ είναι σαν τον πρώτο, αλλά περιλαμβάνει πολλές φωτογραφίες, πάντα κλεμμένες από άλλα προφίλ Instagram ή από τυχαίες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο. Ο τρίτος τύπος είναι ένα προφίλ γεμάτο από διαφημίσεις, με μια και μόνο εικόνα, χωρισμένο σε θεματικές ενότητες, έτσι ώστε να ανακατασκευάζει την αρχική φωτογραφία στην κεντρική σελίδα του Instagram.
Η Symantec αναφέρει ότι αυτού του είδους τα προφίλ για ενήλικες, μπορεί να βρεθούν και σε άλλους spam λογαριασμούς.
Αυτά τα προφίλ είναι εύκολο να εντοπιστούν δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά προωθούν ιστοσελίδες ενηλίκων με ένα προφανές link, με shortened URLs ή με συνδέσμους που περιέχουν τυχαία δημιουργημένα strings.
«Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παραδείγματα που έχουμε εντοπίσει, τα ψεύτικα προφίλ στο Instagram δεν είναι ρομπότ», εξηγεί ο κύριος Narang, λέγοντας ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο είδος των αυτοματοποιημένων συμπεριφορών πίσω από τη δραστηριότητα σε αυτά τα προφίλ.
Η Symantec συνιστά στους χρήστες να μην αλληλεπιδρούν ή να μην επισκεφθούν οποιοδήποτε σύνδεσμο προωθείται από αυτά τα προφίλ, ακόμη και αν ο spam λογαριασμός αλληλεπιδρά μαζί τους, ακολουθώντας το προφίλ τους και συνεχώς κάνοντας like στις φωτογραφίες τους!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS