ΑρχικήinetΤο Facebook.car διαδέχεται το Apple.car, όμως αυτοκίνητο δεν έρχεται!

Το Facebook.car διαδέχεται το Apple.car, όμως αυτοκίνητο δεν έρχεται!

Σχεδόν όλοι φαίνεται να θέλουν ένα Apple αυτοκίνητο και οι ελπίδες αυτές τέθηκαν υψηλότερα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν αποκαλύφθηκε ότι το domain Apple.car αποκτήθηκε από τον γίγαντα της τεχνολογίας.
Αλλά για περιμένετε ένα δευτερόλεπτο.. Μετά από λίγο ψάξιμο ανακαλύψαμε ότι και το Facebook απέκτησε τα Facebook.car, Facebook.cars και Facebook.Auto την ίδια ημέρα (9 του Δεκέμβρη του 2015), όπως και η Apple. Τι μπορεί να συμβαίνει; Μήπως αυτό σημαίνει ότι έρχεται και ένα Facebook αυτοκίνητο;!

Το Facebook.car διαδέχεται το Apple.car, όμως αυτοκίνητο δεν έρχεται!
Σταματήστε τις εικασίες λοιπόν, υπάρχει μια πολύ πιο απλή εξήγηση.
Αποδεικνύεται ότι η περίοδος άνθισης για τα domains .car, .cars και .autos άρχισε στις 9 Δεκεμβρίου 2015. Έτσι, αντί να συνδέσουμε τις τελείες και να υποθέσουμε ότι δεν είναι μόνο η Apple που δουλεύει πάνω σε ένα αυτοκίνητο ή ακόμη ότι μπορεί να συνεργάζεται για ένα αυτοκίνητο με το Facebook, είναι πιο πιθανό ότι οι νομικές υπηρεσίες και των δύο εταιρειών απλώς να ακολούθησαν την προγραμματισμένη ευκαιρία να προστατεύσουν τις αντίστοιχες μάρκες τους.

fbcar
Για αυτούς που δεν κατέχουν domain εκεί έξω, η «περίοδος άνθισης» αναφέρεται σε μία πρώιμη ευκαιρία καταχώρισης domain που παρέχεται στους κατόχους εμπορικών σημάτων. Αυτή η έγκαιρη εγγραφή βοηθά εταιρείες, όπως η Apple και το Facebook να αποφύγουν πιθανές νομικές μάχες ενάντια σε κάποιον (καταπατητή), ο οποίος θα μπορούσε να αποκτήσει αυτά τα domains και στη συνέχεια να προσπαθήσει να βγάλει λεφτά από τον κάτοχο του σήματος.
Εκτός από το Facebook και την Apple, η Google, επίσης, απέκτησε το Google.car, Google.cars και Google.auto. Στην περίπτωση της Google, γνωρίζουμε ότι η εταιρεία έχει πάρει ήδη την απόφαση για βάλει ένα δικό της αυτοκίνητο στο παιχνίδι, αλλά, για κάποιο λόγο, η εταιρεία περίμενε μέχρι την Πέμπτη (7 Ιανουαρίου) για να αποκτήσει τα domains της.

gglcars
Και πριν ρωτήσετε, έχουμε ήδη ελέγξει, και εδώ είναι η λίστα με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας που δεν έχουν την αποκτήσει τα .car domains τους: Tesla, Samsung, Sony, Microsoft, Amazon, HP και IBM.
Έτσι, ενώ η Apple μπορεί μια μέρα να κάνει τις φήμες πραγματικότητα και να κυκλοφορήσει το δικό της αυτοκίνητο, στην περίπτωση αυτή, το ότι θέλει να κατοχυρώσει το domain της εταιρείας ως έναν υπαινιγμό για ένα επερχόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Apple ή, για την ιστορία του θέματος, από το Facebook, είναι πιθανό να πρόκειται απλώς για μια ευχάριστη σκέψη!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS