ΑρχικήinetΟ Ρωσικός στρατός επενδύει πολύ στα drones...και καλά κάνει!

Ο Ρωσικός στρατός επενδύει πολύ στα drones…και καλά κάνει!

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι ο Ρωσικός στρατός έλαβε πάνω από 1.500 σύγχρονα drones τα τελευταία 4 χρόνια.

drones

Σχεδόν κάθε κυβέρνηση αυξάνει την υιοθέτηση drones μέσα στο στρατό της. Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αντιπροσωπεύουν μια προνομιακή επιλογή για στρατιωτική κατασκοπία, αναγνώριση κι επίθεση. Τα οχήματα αυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της φυσικής ασφάλειας των κρίσιμων υποδοχών ή για τη διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων hacking.

Η Ρωσική κυβέρνηση διεξάγει ένα πρόγραμμα επανεξοπλισμού συνολικής επένδυσης 19 τρισεκατομμυρίων ρουβλιών. Το φιλόδοξο πρόγραμμα έχει σκοπό να εκσυγχρονίσει το 70% του Ρωσικού στρατού μέχρι το 2020 και τα drones έχουν κρίσιμο ρόλο στη σύγχρονη στρατιωτική αεροπορία.

“Πάνω από 1.500 σύγχρονα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα έχουν παραδοθεί στις ένοπλες δυνάμεις τα τελευταία 4 χρόνια. Επί του παρόντος ο Ρωσικός στρατός είναι εξοπλισμένος με 1.720 drones που έχουν αναπτυχθεί για διάφορους σκοπούς”, δήλωσε το τμήμα επικοινωνίας και πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα τα χρησιμοποιούν σε αποστολές αναγνώρισης αλλά τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές άλλες δραστηριότητες. Τα συγκεκριμένα οχήματα γίνονται και πολύ δημοφιλή στον πληθυσμό. Πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε ένα ρυθμιστικό νομοσχέδιο για τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που είναι παρόμοιο με αυτό των ΗΠΑ.

“Ο νόμος εισάγει κανόνες για την πιστοποίηση και την καταγραφή των drones και καθορίζει τις απαιτήσεις για την ασφάλεια των πτήσεων τους. Όλα τα οχήματα με μέγιστο βάρος απογείωσης 0,55 λίβρες πρέπει να καταγραφούν. Σύμφωνα με το επεξηγηματικό σημείωμα του νόμου, το νομοσχέδιο σκοπεύει να παρέχει νομική βάση για τη χρήση τους για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των διάφορων οικονομικών κλάδων και να λύσει διάφορα προβλήματα στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας”, αναφέρει το νομοσχέδιο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS