ΑρχικήinetΠως η τεχνολογία θα αλλάξει τον τρόπο εργασίας μας το 2016!

Πως η τεχνολογία θα αλλάξει τον τρόπο εργασίας μας το 2016!

Έχουμε δει ήδη τεράστια αλλαγή στο τρόπο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να ολοκληρώσουν τις καθημερινές τους εργασίες.

τεχνολογία τεχνολογία τεχνολογία τεχνολογία τεχνολογία

Το σημερινό εργατικό δυναμικό κλείνει αεροπορικά εισιτήρια, καλεί ταξί, πληρώνεται, πληρώνει λογαριασμούς και ακόμα κι ελέγχει το σπίτι του μέσα από το smartphone του ή κάποια άλλη φορητή συσκευή. Οι άνθρωποι εκτιμούν την ευελιξία να δουλεύουν από παντού, οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιαδήποτε συσκευή και τα οφέλη μιας επιχείρησης που υποστηρίζει τον κινητό χώρο εργασίας του μέλλοντος είναι συνήθως σημαντικά!

Όπως οι εταιρίες καταλαβαίνουν την ανάγκη να δημιουργήσουν δημιουργικούς νέους τρόπους για να αλληλεπιδράσουν με τους πελάτες τους και να τους προσελκύσουν ώστε να διατηρήσουν την επιχείρηση τους, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το εργατικό δυναμικό τους. Οι εργοδότες που θέλουν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τα μεγάλα ταλέντα πρέπει να προσφέρουν μεγάλη ποιότητα εμπειρίας χρήστη πριν το κάνουν οι ανταγωνιστές τους.

Τα παρακάτω είναι μερικές τάσεις που θα ακολουθήσει η τεχνολογία το 2016 τις οποίες οι εταιρίες πρέπει να εξετάσουν προσεχτικά και να τις ενσωματώσουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους.

Η ικανότητα να εργάζεσαι από παντού, οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιαδήποτε συσκευή.

Με απλά λόγια, η δουλειά δεν είναι κάπου που πας αλλά κάτι που κάνεις και οι Millennials έχουν αγκαλιάσει αυτή την ιδέα. Σύμφωνα με μια έρευνα Kenan-Flagler Business School, ένας στους τρεις Millennials θα δώσει προτεραιότητα στην ευελιξία της συσκευής, στην ελευθερία των social media και στην κινητικότητα στην εργασία παρά στο μισθό για να δεχτεί μια προσφορά εργασίας. Η δυνατότητα να εργάζεσαι από μέρη όπως σπίτια, ξενοδοχεία, καφετέριες, αεροδρόμια προσφέρει ευελιξία χωρίς να διακυβεύεται η παραγωγικότητα.

Video Content Management

Οι εταιρίες χρησιμοποιούν βίντεο για εκπαίδευση και για μάρκετινγκ εδώ και κάποιο καιρό και όλο και περισσότερο το ενσωματώνουν στα συστήματα επικοινωνίας τους. Η χρήση περιεχομένου βίντεο στο χώρο εργασίας θα αυξηθεί σε εφαρμογές όπως η εξ αποστάσεως διαγνωστική βοήθεια και η πρόσβαση σε how-to βίντεο για την υπηρεσία. Όσο ο αριθμός και το μέγεθος των αρχείων βίντεο θα μεγαλώνει τόσο θα μεγαλώνει και η ανάγκη αναζήτησης συγκεκριμένου περιεχομένου. Τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου βίντεο βοηθάνε σε αυτό και λειτουργούν περίπου όπως τα συστήματα διαχείρισης εγγράφων.

Έξυπνες μηχανές και Αυτοματισμός

Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο διασπαστικούς μετασχηματισμούς που λαμβάνει χώρα είναι η εισαγωγή των έξυπνων μηχανών και ο αυτοματισμός στις καθημερινές λειτουργίες της εργασίας μας. Η παραδοσιακή ρομποτική που έχει χρησιμοποιηθεί στον τομέα κατασκευής μηχανών ώστε αυτές να εκτελούν επαναλαμβανόμενες η επικίνδυνες εργασίες και μπορούν ακόμα και να αλληλεπιδράσουν με ανθρώπους χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να επηρεάσει το εργατικό δυναμικό σε πολλούς τομείς. Μπορεί γρήγορα να επεκταθούν οι ικανότητες της, να ανταποκρίνεται σε κλήσεις ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί για εξωτερικές δουλειές.

Mobile Computing και End-User Computing

Οι εικονικές επιφάνειες εργασίας δεν είναι πλέον διαθέσιμες μόνο για laptop και desktop αλλά είναι προσβάσιμες και από κινητές συσκευές. Τεχνολογία όπως αυτή της VMware Workspace Suite επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να έχουν πρόσβαση σε έναν εικονικό χώρο εργασίας από τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα κινητών συσκευών. Σύμφωνα με μια έρευνα του 2015 προβλέπεται ότι το 48% των επενδύσεων που αφορά εργαζόμενους θα έχουν προσανατολισμό στα κινητά και το 70% των επιχειρήσεων θα παρέχουν περισσότερη υποστήριξη για κινητά στους εργαζόμενους τους επόμενους 12 μήνες.

Mobile Cloud Computing

To Mobile Cloud Computing θα είναι η κύρια αρχιτεκτονική για πρωτοβουλίες για κινητά και θα ενθαρρύνει την παραγωγικότητα. Για να παρέχει πρόσβαση σε εταιρικούς πόρους από παντού και από οποιαδήποτε συσκευή, η πολυπλοκότητα, η αποθήκευση δεδομένων και η πληροφορική αφαιρούνται από την κινητή συσκευή και διαχειρίζονται από τον πάροχο cloud. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της KPMG, η χρήση mobile cloud στην εργασία αυξάνουν την παραγωγικότητα, την ικανοποίηση των εργαζόμενων και βελτιώνει τις υπηρεσίες.

Η Ψηφιακή Επιχείρηση

Με αυτή την έννοια δεν εννοούμε τη μετατροπή των υφισταμένων διαδικασιών από αναλογικές σε ψηφιακές. Έχει να κάνει με τους νέους τρόπους που μπορεί να λειτουργήσει μια επιχείρηση και πως τα προϊόντα και οι υπηρεσίες θα παρέχονται.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS