ΑρχικήsecurityNissan: Οι Anonymous την αναγκάζουν να κατεβάσει τις ιστοσελίδες της!

Nissan: Οι Anonymous την αναγκάζουν να κατεβάσει τις ιστοσελίδες της!

Η Nissan έχει κατεβάσει δύο από τις ιστοσελίδες της μετά από επιθέσεις DDoS που εξαπέλυσαν μέλη των Anonymous εναντίον της εταιρείας για να διαμαρτυρηθούν κατά του κυνηγιού φάλαινας στην Ιαπωνία.

Nissan: Οι Anonymous την αναγκάζουν να κατεβάσει τις ιστοσελίδες της!

Οι Anonymous είχαν προηγουμένως χακάρει πολλούς στόχους, ως μέρος των #OpWhales και #OpKillingBay εκστρατειών, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών δικτυακών τόπων στην Ιαπωνία και την Ισλανδία, την προσωπική ιστοσελίδα του πρωθυπουργού Shinzo Abe της Ιαπωνίας και πολλούς άλλους.

Ενώ τις περισσότερες φορές η ομάδα πραγματοποιεί τις DDoS επιθέσεις της προς Ιάπωνες αξιωματούχους που είχαν άμεση εμπλοκή με τις επιχειρήσεις που σχετίζονταν με δολοφονίες φαλαινών και δελφινιών, η επίθεση στην ιστοσελίδα της Νissan είναι μια αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας.

Πρόσφατα, οι Anonymous άρχισαν να στοχεύουν ιαπωνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να τους έχουν στην αναμονή και να ασκήσουν πίεση στους Ιάπωνες υπαλλήλους ώστε να σταματήσουν το κυνήγι φαλαινών. Μέχρι τώρα, επρόκειτο μόνο για μικρότερες εταιρείες.

Ο Ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός NHK ανέφερε ότι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών του 2015, πάνω από 100 ιαπωνικές επιχειρήσεις επλήγησαν από επιθέσεις DDoS. Όλα, όμως, άλλαξαν προχθες, όταν οι Anonymous αποφάσισαν να επιτεθούν στον δεύτερο μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων της Ιαπωνίας.

Οι επιθέσεις ήταν βίαιες και τρόμαξαν το προσωπικό ασφαλείας της Νissan αρκετά ώστε να κλείσουν τα domains: nissan.co.jp και nissan-global.com για να προλάβουν πιο επικίνδυνες εισβολές.

«Λόγω της πιθανής DDoS επίθεσης, προσωρινά αναστέλλουμε τις υπηρεσίες στις ιστοσελίδες μας για να αποτρέψουμε περαιτέρω κινδύνους», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Nissan σε μια δήλωση για την Agence France-Presse.

Ο χάκερ που πραγματοποίησε την επίθεση αργότερα σχολίασε ότι δεν παραβίασε τις βάσεις δεδομένων της εταιρείας και ενδιαφερόταν μόνο για την αποστολή ενός μηνύματος. Αυτό το μήνυμα είναι ότι πέρα από την υπογραφή των διεθνών συμβάσεων για να σταματήσει το κυνήγι φαλαινών, η Ιαπωνία χρησιμοποιεί «τρύπες» για να δικαιολογήσει τις ενέργειές της ως «επιστημονική έρευνα».

Κατά τη στιγμή της σύνταξης του παρόντος άρθρου, και οι δύο στοχευμένες ιστοσελίδες της Nissan είναι ακόμα κάτω.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS