ΑρχικήsecurityΧάκερ χτυπά προσωπικούς λογαριασμούς του επικεφαλής της NSA

Χάκερ χτυπά προσωπικούς λογαριασμούς του επικεφαλής της NSA

xaker-Χάκερ

Ο Χάκερ παραβίασε και το τηλέφωνο

Ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, υπέστη παραβίαση αρκετών προσωπικών λογαριασμών του online, όπως επιβεβαιώνει το γραφείο του. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι το ζήτημα αυτό είχε “αναφερθεί στις αρμόδιες αρχές”, αλλά αρνήθηκε να πει περισσότερα.

Ως διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο James Clapper χρησιμεύει ως βασικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ σε θέματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των απειλών στον κυβερνοχώρο. Η συγκεκριμένη έρχεται μετά από μια παρόμοια επίθεσης εναντίον του διευθυντή της CIA, τον Οκτώβριο.

Το ειδησεογραφικό site Motherboard ανέφερε την Τρίτη ότι είχε έρθει σε επαφή με ένα νεαρό Χάκερ που ανέλαβε την ευθύνη. Το Motherboard ανέφερε ότι ο έφηβος είχε πει ότι ήταν μέρος του ίδιου ομίλου – Crackas With Attitude (CWA) – πίσω από την προηγούμενη παράβαση.

Ζητούσε αναδρομολόγηση

Η νεολαία είπε ότι είχε εισβάλει στο προσωπικό e-mail του κ Clapper, τις Verizon ρυθμίσεις τηλεφώνου του και του λογαριασμού του στο internet και ένα λογαριασμό email Yahoo που ανήκουν στη σύζυγο του Clapper. Το BBC αντιλαμβάνεται ότι το γραφείο του κ Clapper έχει δει μόνο στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Χάκερ πράγματι είχε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Sue Clapper και τον αριθμό τηλεφώνου της οικογένειας του ζευγαριού.

Φαίνεται ότι ο έφηβος άλλαξε τις ρυθμίσεις του αριθμού τηλεφώνου, έτσι ώστε οι κλήσεις να αλλάξουν δρομολόγιο σε έναν εκπρόσωπο του Κινήματος Ελεύθερη Παλαιστίνη, την οποία η CWA λέει ότι υποστηρίζει. Το Motherboard είπε ότι ο Χάκερ είχε περάσει επίσης στο αρχείο καταγραφής κλήσεων που ο κ Clapper είχε πρόσφατα πραγματοποιήσει και λάβει.

Ο blogger ασφαλείας Graham Cluley αναφέρει ότι ήταν πολύ περίεργο το γεγονός ότι δεν διέρρευσαν στιγμιότυπα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κ Clapper αν ο λογαριασμός του είχε πράγματι παραβιαστεί, αλλά πρόσθεσε ότι τα άλλα στοιχεία ήταν ακόμη ανησυχητικά.

“Αν οι λεπτομέρειες της παραβίασης είναι αληθείς, τότε είναι προφανώς ανησυχητικό ότι οι Χάκερ δεν ήταν μόνο σε θέση να ανακατευθύνουν τις κλήσεις που πραγματοποιούνται στο σπίτι Clapper, αλλά και να δουν τους αριθμούς τηλεφώνου των ανθρώπων που κάλεσαν τον ίδιο και να έχουν πρόσβαση σε προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,” έγραψε .

“Για το λόγο αυτό, είναι ίσως μια ανακούφιση που εκείνοι πίσω από την παραβίαση ενδιαφέρονταν περισσότερο να κάνουν πλάκα στο διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, από το να έχουν κάτι πιο απειλητικός στο μυαλό τους.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS