ΑρχικήsecurityΧρήστες του Chrome προσοχή! Το Trend Micro anti-virus είναι επικίνδυνο

Χρήστες του Chrome προσοχή! Το Trend Micro anti-virus είναι επικίνδυνο

1272013154125662-Chrome

Χρήστες του Chrome Προσοχή: Το Trend Micro Anti-virus έχει μια ευπάθεια ασφαλείας σε επέκταση του προγράμματος περιήγησης

Το Google Chrome είναι σίγουρα το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο, γεγονός που το καθιστά επίσης πιο ευάλωτο όταν Χάκερ προσπαθούν να το παραβιάσουν. Προκειμένου να περιοριστούν κακόβουλες δραστηριότητες, υπάρχουν πολλά antivirus και οι προγραμματιστές εφαρμογών ασφαλείας κάνουν επεκτάσεις για το πρόγραμμα περιήγησης, αλλά μια επιχείρηση βρέθηκε, και χάρη στην πρόσφατη ευπάθειά του, βάζει εκατομμύρια χρηστών σε κίνδυνο. Οπότε ποιο είναι το όνομα της επέκτασης του Google Chrome;

Το Trend Micro Password Manager. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι μια επέκταση που προστατεύει τα ευαίσθητα διαπιστευτήρια του χρήστη θα είχε ένα θέμα ευπάθειας, αλλά ακόμη και οι πιο ασφαλείς πλατφόρμες έχουν συχνά ένα ευάλωτο σημείο που μπορεί να βρεθεί με σχετική ευκολία. Με την τελευταία ευπάθεια, ένας εισβολέας μπορεί να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα εξ αποστάσεως και το μόνο που χρειάζεται για να το πετύχει είναι ένα ειδικά κατασκευασμένο JavaScript.

Ωστόσο, αν προσπαθήσετε να ψάξετε για το Password Manager στο Chrome Web Store, δεν θα είστε σε θέση να το βρείτε τυχαία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παραδίδεται κατά την εγκατάσταση του λογισμικού προστασίας από ιούς των Windows είτε ως αυτόνομη εφαρμογή. Αν κατά λάθος ή εσκεμμένα το βάλατε στο Google Chrome σας, ο browser σας θα μπορούσε ενδεχομένως να εκθέτει 70 από τα API του στο World Wide Web. Ευτυχώς, η ευπάθεια δεν ήταν αποτελεσματικά ή ενεργά αξιοποιήσιμη και το αρχικό θέμα έχει διορθωθεί πλήρως, τουλάχιστον σύμφωνα με τις εκθέσεις.

Δυστυχώς, μια άλλη έκθεση αναφέρει ότι είναι αρκετά εύκολο να παρακάμψει κάποιος την επέκταση της ασφάλειας, και κάτι τόσο μικρό όσο ένα PDF που περιέχει Trojan εύκολα θα είναι σε θέση να πετύχει το κόλπο. Δυστυχώς, η Trend δεν ήταν η μόνη εταιρεία που η Google ανακάλυψε. Μηχανικοί τελειώνουν τώρα την επίλυση ενός παρόμοιου ζητήματος στο AVG πάνω στην επέκταση TuneUp τους και εμείς πρέπει να επαινέσουμε αυτούς τους εργαζόμενους που βγαίνουν από το δρόμο τους για να σφραγίσουν μια ευπάθεια πριν την ανακαλύψει κάποιος Χάκερ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS