ΑρχικήsecurityΤο Hyatt δίνει λίστα των ξενοδοχείων που έχουν πληγεί από malware

Το Hyatt δίνει λίστα των ξενοδοχείων που έχουν πληγεί από malware

sfobu-p001-exterior-dusk-Hyatt

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Hyatt έχει αναρτήσει μια παγκόσμια λίστα των ξενοδοχείων που έχουν πληγεί από το κακόβουλο λογισμικό που βρέθηκε στο σύστημα πληρωμών των πελατών της το προηγούμενο έτος.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του Hyatt στον Καναδά, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιορδανία, τη Χιλή και την Ινδονησία και αφορά σχεδόν το ήμισυ των ιδιοκτησιών του. Η εταιρεία προσφέρει δωρεάν προστασία ενός έτους για τους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν τις κάρτες τους σε ένα από τα ξενοδοχεία που προσβλήθηκα από το malware.

Η παραβίαση πραγματοποιήθηκε μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους.

Η ομάδα της αλυσίδας ξενοδοχείων με έδρα το Σικάγο, έχει 627 ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό της. Είπε ότι τα 318 ξενοδοχεία που διαχειρίζεται άμεσα είχαν μολυνθεί.

Σε μια δήλωση, ο παγκόσμιος πρόεδρος της Hyatt, Chuck Floyd είπε ότι «η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση” στις πληροφορίες της κάρτας πληρωμής – συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων των κατόχων καρτών, αριθμών καρτών και ημερομηνιών λήξεως – είχαν εντοπιστεί κυρίως σε εστιατόρια αλλά και σε ιαματικά λουτρά, στα καταστήματα γκολφ, στα πάρκινγκ και μερικά μπροστά στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων.

“Σας ενθαρρύνουμε να παραμείνετε σε εγρήγορση και να ελέγχετε στενά τις δηλώσεις του λογαριασμού της κάρτας πληρωμής σας”, είπε προσθέτοντας ότι οι κάρτες θα μπορούσαν τώρα να χρησιμοποιηθούν χωρίς πρόβλημα στο εσωτερικό της αλυσίδας ξενοδοχείων μετά την έρευνα.

Αν και είπε ότι η εταιρεία είχε «δουλέψει γρήγορα» με εμπειρογνώμονες της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την επιβολή του νόμου για την αντιμετώπιση του ζητήματος, η μόλυνση φαίνεται να είχε περάσει απαρατήρητη για περίπου τέσσερις μήνες.

Η περίοδος του κινδύνου για τους πελάτες που ελπήγησαν ήταν μεταξύ 30 Ιουλίου και 8 Δεκεμβρίου 2015, έγραψε ο κ Floyd.

Η Hyatt συνεργάζεται πλέον με μια εταιρεία που ονομάζεται CSID, η οποία ειδικεύεται στην προστασία της ταυτότητας και των υπηρεσιών “αποκατάσταση της απάτης», για να προσφέρουν δωρεάν κάλυψη ενός έτους για εκείνους των οποίων οι κάρτες μπορεί να παραβιάστηκαν.

Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Brian Krebs σημειώνει στο blog του ότι το Hilton, το Starwood, το Mandarin Oriental, το White Lodging και τα ξενοδοχεία Trump Collection όλα έχουν πληγεί από παραβιάσεις στο σύστημα πληρωμής το περασμένο έτος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS