ΑρχικήinetΝομοσχέδιο αναγκάζει την Apple να αποκρυπτογραφήσει τα iPhones

Νομοσχέδιο αναγκάζει την Apple να αποκρυπτογραφήσει τα iPhones

228800-Apple

Η κρατική συνέλευση της Νέας Υόρκης αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε ένα νομοσχέδιο που θα απαιτεί από εταιρείες όπως η Apple να αποκρυπτογραφούν και να ξεκλειδώνουν τις συσκευές τους για την ενίσχυση της επιβολής του νόμου.

Κάθε smartphone που πωλείται ή μισθώνεται στη Νέα Υόρκη μετά την 1 Ιανουαρίου του 2016 θα πρέπει να είναι σε θέση να αποκρυπτογραφηθεί ή να ξεκλειδωθεί από τον κατασκευαστή ή πάροχο του OS. Δεν υπάρχουν πολλά που να μπορούν να κάνουν οι κατασκευαστές για να σταματήσει αυτό, διότι σύμφωνα με το νομοσχέδιο, εάν οι κατασκευαστές ή πάροχοι OS δεν συμμορφώνονται, θα υπόκειται σε καταβολή προστίμου $ 2500 ανά συσκευή.

Όσο μεγάλη και να είναι η Apple στη χρηματιστηριακή αγορά, δεν θα μπορούσε να πληρώσει πρόστιμο $ 2500 ανά συσκευή. Ο Matthew Titone μέλος της κρατικής συνέλευσης, είχε παρουσιάσει το νομοσχέδιο το περασμένο καλοκαίρι και το παρέπεμψε στην επιτροπή στις 6 Ιανουαρίου. Στις σημειώσεις του, ο Titone δικαιολόγησε την αποκρυπτογράφηση των smartphone επικαλούμενος την ασφάλεια των πολιτών, όπως ο ίδιος αναφέρει τα ακόλουθα στο νομοσχέδιο:

“Η ασφάλεια των πολιτών απαιτεί μια νομοθετική λύση. Θεσπίζοντας το εν λόγω νομοσχέδιο θα τιμωρούνται όσοι πωλούν smartphones που βρίσκονται εκτός της εμβέλειας των αρχών επιβολής του νόμου. Το γεγονός είναι ότι, αν και το νέο λογισμικό μπορεί να ενισχύσει την προστασία της ιδιωτικής ζωής για κάποιους χρήστες, παρεμποδίζει σοβαρά την ικανότητα επιβολής του νόμου για την παροχή βοήθειας στα θύματα. Όλα τα στοιχεία που περιέχονται στα smartphones και παρόμοιες συσκευές θα εμποδίσουν την επιβολή του νόμου, εφόσον οι εγκληματίες έχουν την πρόνοια για την προστασία των συσκευών τους με κωδικούς πρόσβασης. Φυσικά θα το πράξουν. ”

Ενώ το τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου έχει γίνει, πρέπει τώρα να ψηφιστεί τόσο από τη Συνέλευση όσο και τη Γερουσία. Ο Διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook έχει κατηγορηματικά ταχθεί ενάντια στην τοποθέτηση κερκόπορτας στον τομέα της τεχνολογίας κρυπτογράφησης, δηλώνοντας ότι αν ηθικοί hackers είναι σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση, τότε θα είναι και εκείνοι που θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα. Ακόμη και τον περασμένο μήνα, η Apple είχε επικρίνει το προτεινόμενο νομοσχέδιο περί αρμοδιοτήτων έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο συνοψίζει ότι το ιστορικό των χρηστών θα πρέπει να παρακολουθείται και να μπει μια κερκόπορτα.

Υπάρχει ακόμα ελπίδα για την Apple και άλλους κατασκευαστές που θέλουν να συνεχίσουν να παρέχουν στους χρήστες απαράμιλλη κρυπτογράφηση γιατί το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη να ψηφιστεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS