ΑρχικήsecurityΜαντεύετε ποιό είναι το ασφαλέστερο mobile OS? Θα εκπλαγείτε!

Μαντεύετε ποιό είναι το ασφαλέστερο mobile OS? Θα εκπλαγείτε!

Η ιδιωτικότητα στις μέρες μας είναι μια μεγάλη πηγή ανησυχίας για τους ιδιοκτήτες mobile συσκευών και των κατασκευαστών, ειδικά αφότου ο Edward Snowden αποκάλυψε πως η βρετανική GCHQ (Government Communications Headquarters) χωρίς την γνώση των ιδιοκτητών χρησιμοποιεί ειδικό software για να αποκτήσει πρόσβαση στα κινητά τους.

Μαντεύετε ποιό είναι το ασφαλέστερο mobile OS? Θα εκπλαγείτε!

Το Android είναι η περισσότερο ανασφαλής mobile platform που είναι διαθέσιμη στην αγορά, καθώς κάθε μήνα νέες ευπάθειες ανακαλύπτονται από την Google. Μολονότι τα προβλήματα αυτά κοινοποιούνται στα Android OEMs από την εταιρεία, μόνο λίγοι από αυτούς είναι διατεθειμένοι να τα επιδιορθώσουν και να pushάρουν τις ενημερώσεις ασφαλείας για τα τηλέφωνα που έχουν επηρεασθεί.

Άρα λοιπόν, ποιά είναι το ασφαλέστερο υπάρχον mobile operating system;
Η απάντηση θα σας εκπλήξει!

https://www.secnews.gr/100359/%CE%B7-cisco-%CE%B1%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5/btn-large” variation=”btn-info”]Διαβάστε ακόμα: Η Cisco αφαιρεί κερκόπορτα από κάποια σημεία πρόσβασης της

Σύμφωνα με τον white hat hacker και penetration tester, Steve Lord, που διοικεί την Mandalorian Security Services Ltd, και έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στον χώρο θεωρεί πως τα Windows Phone είναι η ασφαλέστερη mobile πλατφόρμα και η δυσκολότερη στο να crackαριστεί.

«Όλα έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Επί του παρόντος, τα Windows Phone φαίνεται να είναι το πιο δύσκολο λειτουργικό για να σπάσει. Blackberry έχει μια μακρά ιστορία όσον αφορά την ασφάλεια. Αν έχω φυσική πρόσβαση στη συσκευή, θεωρώ ότι το Android είναι συνήθως ο πιο εύκολος στόχος. Στη συνέχεια έρχεται το iPhone, και στην συνέχεια οι παλαιότερες εκδόσεις του BlackBerry. Αν είναι μέσω δικτύου ή έχω να επιτεθώ μέσω e-mail ή μηνύματος, το Android είναι συνήθως ο ευκολότερος στόχος».

Ο ίδιος συνιστά στους χρήστες να δοκιμάσουν και να χρησιμοποιήσουν ένα παλιό Blackberry 10 smartphone ή ένα τηλέφωνο με παρόμοια χαρακτηριστικά για αυτούς που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά νεότερα smartphones. Ένα smartphone που τρέχει Windows Phone 8 ή νεότερη έκδοση, θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή.

Ο Steve επίσης μας λέει ότι το Cyanogen OS είναι πιο ασφαλές για Android smartphones, και προτείνει, επίσης, να επιλέξει κανείς συσκευές Nexus-branded αν θέλει να χρησιμοποιήσει Android, καθώς οι συσκευές Nexus συνήθως λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας πολύ συχνότερα από τις άλλες.

https://www.secnews.gr/100279/bug-nvidia-reveals-browsing-history-chrome-incognito/Δείτε επίσης: NVIDIA GPU Bug εκθέτει όλο το ιστορικό αναζήτησης,ακόμα & σε Incognito

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS