ΑρχικήsecurityΗ Ουκρανία κατηγορεί την Ρωσία για hacker attacks στα συστήματά της!

Η Ουκρανία κατηγορεί την Ρωσία για hacker attacks στα συστήματά της!

Η Ουκρανία κατηγορεί την Ρωσία για hacker attacks στα συστήματά της!

H Ουκρανική κυβέρνηση κατηγορεί την Ρωσία για την οργάνωση hacker attacks κατά των δικτύων του αεροδρομίου Boryspil. 

Η Ουκρανία κατηγορεί την Ρωσία για hacker attacks hacker attacks hacker attacks στα συστήματά της!

Ειδικοί σε θέματα Cyber security της Κρατικής Υπηρεσίας Προστασίας Επικοινωνιών και Πληροφοριών της Ουκρανίας κατηγορούν Ρώσους hackers για ένα νέο cyber attack κατά των δικτύων του αεροδρομίου του Βoryspil.

Ο εκπρόσωπος της Προεδρικής Διοίκησης της ATO, Andriy Lysenko, εξήγησε ότι τα συστήματα στο αεροδρόμιο Boryspil μολύνθηκαν από το Black Energy malware . Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, η παρουσία του κακόβουλου λογισμικού αποτελεί μια άλλη απόδειξη μιας επιχείρησης Information Warfare που διεξήχθη από nation-state actor κατά της ουκρανικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Κιέβου, οι εμπειρογνώμονες της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών ανίχνευσαν την επίθεση στα συστήματα του αεροδρομίου Boryspil και αμέσως μπλόκαραν την εισβολή.

Το υποτιθέμενο cyber attack είναι υπό διερεύνηση, αλλά ο Andriy Lysenko τόνισε πολλές ομοιότητες με άλλες επιθέσεις που στόχευσαν πρόσφατα υποδομές ζωτικής σημασίας της εταιρείας Prykarpattiaoblenergo, οι οποίες αποδόθηκαν σε δραστηριότητα της Ρωσίας.

https://www.secnews.gr/100168/12-facts-about-g%CE%BF%CE%BFgle-that-you-dont-know/btn-large” variation=”btn-success”]Δείτε ακόμα: 12 Facts για το Gοοgle που δεν γνωρίζετε! Ήρθε η ώρα να τα μάθετε!

Στις 23 Δεκεμβρίου του 2015, η εταιρεία Prykarpattiaoblenergo αντιμετώπισε μια τεράστια διακοπή ρεύματος λόγω ενός cyber attack που είχε συμβεί παράλληλα με μια επίθεση DDoS εναντίον των τηλεφωνικών κέντρων της περιφερειακής εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ουκρανική κυβέρνηση κατηγορεί τις ρωσικές cyber units για συνεχείς επιθέσεις κατά των συστημάτων της, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) στα τέλη του 2015 επιβεβαίωσε ότι έχει σταματήσει μια προσπάθεια των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών παρέμβασης στο λογισμικό του ουκρανικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

https://www.secnews.gr/100393/the-most-secure-mobile-platform/Διαβάστε: Μαντεύετε ποιό είναι το ασφαλέστερο mobile OS? Θα εκπλαγείτε!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS